Seminar za OCD u Paraćinu

Dvodnevna edukacija „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva“ održana je 5. i 6. decembra 2013. godine u prostorijama Mesne zajednice „Gloždak“ u Paracinu, a namenjena clanovima organizacija koje se bave osobama sa invaliditetom iz Paracina. Edukacija je održana u okviru projekta „DELUJEMO, JER NAM JE STALO“Jacanje pluralizma društva prema osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama koji je finansiran od strane Evropske Unije, a u okviru programa Evropskog Instrumenta za Demokratiju i Ljudska Prava (EIDHR) uz podršku Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike. Cilj ove edukacije je ojacavanje i pomoc organizacijama civilnog društva u pružanju pomoci osobama sa invaliditetom kako da ostvare i izbore se za svoja prava.

Ucesnici edukacije su pripadnici razlicitih udruženja gradana iz Paracina, kao i volonteri koji rade sa decom sa smetnjama u razvoju u Osnovnim školama i zaposleni u Dnevnom boravku u Paracinu, što je dalo mogucnost da se ucesnici bolje upoznaju, razmene iskustva funkcionisanja njihovih organizacija, kao i da se umreže strucnjaci i volonteri razlicitih oblasti u cilju poboljšanja daljeg rada sa osobama sa invaliditetom. Organizacije iz kojih su ucesnici treba da se umreže i da budu jedinstvene u pravljenju strategije zajednickog delovanja. Od velikog znacaja su bile i teme koje se odnose na pokretanje usluga u zajednici, te su neke od tema seminara bile: pravni okvir, nacini finansiranja, izrada predloga projekata, licenciranje usluga, minimalni standardi pružanj usluga socijalne zaštite...

Oba dana seminara su prošla u prijatnoj i radnoj atmosferi u okviru koje su se svi osecali dobro i imali slobodu da pitaju i razrerše sve nedoumice na koje su nailazili u svom dotadašnjem radu. Ucesnici su takode pokazali izuzetno interesovanje za teme koje su bile obradivane i pokazali veliko zadovoljstvo što su imali prilike da ucestvuju na ovakvoj vrsti edukacije.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs