"Škola životnih veština" na Mećavniku

Drago nam je da sa onima koji nas vole, podržavaju i prate naš rad i aktivnosti možemo da podelimo vest da je održana još jedna , šezdeset prva, Škola životnih veština za decu i osobe sa smetnjama u mentalnom razvoju. Ovog puta smo od 8. do 13. decembra bili na Mokroj Gori u hotelu Mećavnik, Drvengrad. Sa dvadeset i jednim učesnikom, koji žive u šest različitih institucija širom Srbije (Oton, Veliki Popovac, Srce u jabuci, Kulina, Veternik, Male pčelice) i četvoro dece iz Beograda, boravilo je, brinulo i družilo se devet vaspitača. Većina njih je po prvi put imalo prilike da izađe van institucije i vidi svet izvan nje.

Kroz programske sadržaje koji ispunjavaju svaki sat dana, učesnici su se na neformalan i neobavezan način, upoznali, družili i sa osmehom na licu radovali sledećoj aktivnosti. Dani su nam počinjali jutarnjom gimnastikom koju smo održavali u sportskoj sali, zatim smo išli u duge šetnje, kako bismo maksimalno koristili lepe, sunčane dane da se što bolje upoznamo sa okolinom koja nas okružuje i uživamo u lepoti prirode, u kojoj smo boravili. Posle ručka sledi zasluženi odmor, a nakon toga radionice na kojima smo imali prostora da pokažemo svoju kreativnost, kroz različite teme i na različite načine. Naravno nezaobilazan deo dana, na ovom programu jeste diskoteka, koja je svim učesnicima omiljena aktivnost, jer im daje mogućnost da se opuste i kroz igru, pesmu i različite igre, kao što su karaoke, najbolji plesni par ili izbor za mis, jačaju takmičarski duh, uče funkcionisanju u timu, ali i da se još više zbliže i upoznaju. Šest vaspitača je prvi put imalo prilike da učestvuje na jednom ovakvom programu. I ako svi imaju bogato radno iskustvo u ovoj oblasti, svi su se složili oko toga, da im je bilo vrlo značajno i da će se truditi, da aktivnosti sprovode u svojim institucijama.

Sve ovo ne bi bilo moguće da bez velikodušne podrške Fondacije Ekomer i Hotela Mećavnik-Drvengrad uz čiju pomoć smo omogućili deci i osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju da izađu iz svoje svakodnevnice i uključe se u aktivnosti šire društvene zajednice. Ovom prilikom bismo se posebno zahvalili osoblju hotela Mećavnik na izuzetnoj gostoljubivosti, spremnosti da izađu u susret svim željama učesnika i time doprinesu njihovoj većoj socijalnoj inkluziji.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs