Forum pružalaca usluga za osobe sa invaliditetom

forumU Beogradu 13. i 14. decembra 2013. godine realizovan je forum pružalaca usluga za osobe sa invaliditetom koji je organizovan od strane Centra za orijentaciju društva – COD zajedno sa Republičkim zavodom za socijalnu zaštitu. Forum pružalaca usluga za osobe sa invaliditetom imao je za cilj da podrži aktivnosti lokalnih pružalaca usluga i razvoj nacionalnih i lokalnih mreža sa ciljem ujedinjenja i jedinstvenog glasa pružalaca usluga za osobe sa invaliditetom.

“Dečje srce” je imalo čast da u okviru čak dve tematske celine prezentuje dugogodišnja iskustva organizacije. Teme u okviru kojih smo učestvovali su “Servisi u procesu deinstitucionalizacije i uključivanje korisnika” i “Prezentovanje osoba sa invaliditetom – korisnika servisa” / servisi za socijalnu inkluziju. Posebnu pažnju prisutnih privukao je Dragan Draganić, štićenik doma “Srce u Jabuci” koji je pričao o usponu u svom životu. Dragan je pričao o tome koliko mu je učešće na program “Škola životnih veština” pomoglo danas kada živi u “Stanovanju uz podršku”, kao i o ličnom zadovoljstvu što je član rok grupe “Zvuci srca” čiji rad je takođe pomoglo “Dečje srce”.

Razmena iskustava i znanja između pružalaca usluga neophodan je deo unapređenja oblasti socijalnih usluga koja vodi ka njihovoj punoj održivosti i odgovarajućem kvalitetu.

 

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs