Edukacija roditelja u Paraćinu

 

DSC 0244U okviru projekta „Delujemo, jer nam je stalo“ – čiji je cilj podrška inicijativama za jačanje inkluzivnosti i pluralizma društva prema osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama na teritoriji opština Jagodina, Ćuprija i Paraćin i susednih opština, održan je seminar za roditelje dece sa smetnjama u razvoju, 12. i 13. oktobra 2013. godine u Paraćinu u prostorijama hotela Petrus.

Realizacija ovoga projekta spada u program Evropskog Instrumenta za Demokratiju i Ljudska Prava (EIDHR) koji finansira Evropska unija. Ciljne grupe projekta su civilna društva koja se bave unapređenjem položaja i prava osoba sa invaliditetom sa teritorija opština Jagodina, Ćuprija i Paraćin, deca sa invaliditetom i njihovi roditelji, zatim njihovi školski drugovi i njihovi roditelji, učitelji i nastavnici, takođe učenici i studenti srednje medicinske škole i više pedagoške škole iz Jagodine, Ćuprije i Paraćina.
Seminar je održan u cilju osnaživanja roditelja za sprovodjenje organizovanog, sistematskog i dobro planiranog procesa koji utiče na pitanja od javnog ineteres. Takodje, seminar za roditelje se odnosio na osnaživanje, podršku i edukativne aktivnosti kao i kako da roditelji uspostave proaktivan stav u borbi za prava i ravnopravnost njihove dece sa invaliditetom. Roditelji su edukovani kako da reaguju i iznesu svoje probleme, kako da predstave svoje ideje relevantnim zainteresovanim stranama, kako da se ponašaju prema lokalnim zajednicama i lokalnim vlastima u vezi promovisanja i poštovanja ljudskih prava svoje dece i osoba sa invaliditetom uopšte, kako da zastupaju svoje ideje i akcije itd.
Tokom dva dana edukacije, roditeljima je pružena prilika da i medjusobno razmene iskustva i pomognu jedni drugima da lakše prevazidju izazove sa kojima se suočavaju.

DSC 0219

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs