Edukacija na Vlasinskom jezeru

U okviru klaster projekta „Dobar dan, komšija“ koji se realizuje za opštine Prokuplje, Gornji Milanovac, Vrnjačku Banju i Trstenik humanitarna organizacija „Dečje srce“ je angažovana da održi obuku za saradnike angažovane na pomenutom projektu. Obuka je održana po akreditovanom programu „Program osnovne obuke za rad sa decom i osobama sa smetnjama u razvoju“ na Vlasinskom jezeru od 6. do 10. septembra 2013. godine. Edukaciju je prošlo devet polaznika, od koji je petoro zaposleno u Centru za socijalni rad u Gornjem Milanovcu, a četvoro je angažovano u Udruženju roditelja dece ometene u razvoju i radi u Dnevnom boravku za decu i mlade u Vrnjačkoj Banji.

Treneri su pristupili temama programa u skladu sa očekivanjima učesnika i njihovim iskustvima koje imaju u radu sa osobama sa smetnjama u razvoju. Polaznici su imali prilike da sa trenerima razmene iskustva i nedoumice sa kojima se svakodnevno susreću, kao i da dobiju praktične smernice koje se tiču njihovog konkretnog rada sa korisnicima. Takođe su imali prilike da kroz instrument „Skala procene opšte funkcionalnosti osobe“ vežbaju procenu korisnika, kao i kreiranje Individualnog vaspitnog plana u skladu sa potrebama svakog korisnika.

Nakon edukacije, u okviru koje su imali priliku da procenjuju korisnike koristeći „Skalu procene opšte funkcionalnosti osobe“ polaznici su naveli da će od sada imati instrument kojim će moći da procenjuju funkcionisanje korisnika koji će im biti vrlo značajan u kreiranju daljeg rada sa njima. Učesnici su takođe naveli da će rad sa korisnicima sada biti mnogo produktivniji, jer su naučili kako da kroz konkretne aktivnosti i zadatke koje će sprovoditi sa korisnicima dođu do cilja. U evaluacionom uptiniku, polaznici obuke su naveli da je edukacija bila drugačija od ostalih na kojima su ranije prisustvovali zbog drugačijeg i humanijeg pristupa ovom problemu, ali i zahvaljujući kreativnom načinu prezentovanja znanja i iskustva koje edukatori imaju i koje su nesebično podelili uz interaktivno učešće sa polaznicima seminara.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs