Praktična edukacija hranitelja

Hranitelji 02U okviru projekta „Razvoj inkluzivnog hraniteljstva – jacanje sistema hraniteljstva tako da odgovara potrebama dece sa kompleksnim ili umerenim smetnjama u razvoju“ održana je dvodnevna prakticna edukacija hranitelja za rad sa decom sa teže i teškim smetnjama u razvoju. Edukacija je realizovana u prostorijama Centra za porodicni smeštaj i usvojenje Beograd i MDZ „Dragutin Flipovic Jusa“ 10. i 11. maja 2013. godine. Edukaciji su prisustvovali predstavnici hraniteljskih porodica, predstavnici Centra za porodicni smeštaj i usvojenje Beograd, MDZ „Dragutin Flipovic Jusa“, koji su pomogli da se upotpune svi aspekti edukacije. Strucnjaci Humanitarne organizacije za pomoc osobama sa smetnjama u razvoju „Decje srce“ su modelirali rad grupe i hraniteljima pružili nepohodna znanja za rad sa decom sa smetnjama u razvoju.

Tokom ovog druženja hranitelji su osim lekcija iz komunikacije sa decom ucili šeme zajednickog funkcionisanja sa decom u nizu životnih situacija (npr. kako organizovati igru, hraniti decu i uciti ih da oni to sami i rade, kako formirati ritam dana i kako dete uvoditi u njega, kako izaci na kraj sa detetovom razmaženošcu i sl).

Iako se hraniteljima nakon ovog druženja briga o deci ucinila zahtevnom, svakako navode da im je druženje bilo prijatno, puno emocija i da ce im ostati u lepom secanju.Hranitelji 03

Hranitelji 01

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs