Dokumentarni serijal "Izlazak iz..."

Pogledajte dokumentarni serijal od šest polusatnih epizoda na Radio Televiziji Vojvodine ponedeljkom od 8. aprila u 21 čas.

Najnoviji TV serijal Olivere Miloš Todorović i produkcije ShockART www.shockart.org/izlazakiz

IZLAZAK IZ…

o uključivanju u samostalan život dece i mladih koji izlaze iz institucija socijalnog staranja u koje su dospeli iz različitih razloga – zato što nemaju roditeljsko staranje, ili su u sukobu sa zakonom, ili imaju smetnje u razvoju, ili su bili izloženi nasilju.

 Izlazak iz...

Projekat koji je pomogla Ambasada Sjedinjenih američkih država u Beogradu i UNICEF u Srbiji, zagovara jednaku dostupnost životu posebno osetljive grupe dece i mladih koji su zbog socijalne deprivacije ili drugih razloga marginalizovani, diskriminisani ili izolovani.

 Izlazak iz….

Traga za odgovorima:

U kojoj meri su mladi koji napuštaju sistem pripremljeni za ovu veliku promenu njihovih životnih okolnosti? Šta očekuju i sa čime su suočeni?

Kako shvataju nezavisan život, ko im pruža pomoć u pripremi za napuštanje institucije? Da li im i kako pomažu postojeće institucije, lokalna zajednica, organizacije civilnog društva? Koje su prve teškoće, nesporazumi, problemi?

Kako sami mladi mogu da prilagode svoja očekivanja i preuzmu više inicijative na putu ka nezavisnosti, na ulasku u ulogu odrasle osobe odgovorne za svoj život?   

MLADI SA SMETNJAMA U RAZVOJU

 Prema nezvaničnim podacima u Srbiji živi preko 200 000 osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju. Na kraju transformacije, u domu Kulina biće smešteno 350 odrasllih osoba. Preko 200 maloletnih korisnika za vreme trajanja transformacije  napustilo je ovu ustanovu. Nijedan od njih se nije vratio. Ovo je pionirski  poduhvat u Srbiji,  jer pre Kulina, nijedan dom sličnog kapaciteta, smeštajnih usluga, uslova i kategorije korisnika nije ušao u transformaciju.

Reditelj: Olivera Miloš Todorović; Direktor fotografije: Miodrag Trajković; Snimatelj: Nenad Spasojević; Obrada zvuka: Stefan Đinović; Montažer:Suzana Stevanović; Grafička animacija: ŠKART; ShockART produkcija

 shock art

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs