Sedam fantastičnih dana na Zlatiboru

 34 dece i mladih sa smetnjama u mentalnom razvoju iz Beograda, Pančeva, Aranđelovca i Aleksinca imalo je priliku da se druži sa svojim vršnjacima na Zlatiboru od 14. do 21. februara 2013. godine na 58. po redu Školi života. Ovoga puta, učestvovali su i pobednici konkursa Hypo Alpe Adria Banke, dečak koji je osvojio nagradu za najlepšu novogodišpnju razglednicu, kao i dvoje učesnika koji su osvojili specijalne nagrade naših prijatelja iz Quadra Graphic-a. O njima je 24 časa brinulo 8 vaspitača, od kojih su troje iz Udruženja „Drugačiji Zajedno“ iz Niša, a jedan od vaspitača je iz Male Domske Zajednice iz Aleksinca.  

Kako su izgledali naši čarobni dani na Zlatiboru? Kako bismo drugare učili zdravom načinu života, svako jutro smo započinjali jutarnjom gimnastikom, nakon čega smo imali doručak koji su spremili sami drugari, a zatim smo, puni snage, išli u osvajanje različitih delova Zlatibora. Nismo dozvolili da nas hladnoća ometa u svakodnevnim šetnjama, ali je prijao predah u obližnjim kafićima i grejanje uz tople čajeve. Svakog dana smo u popodnevnim satima organizovali kreativne radionice, na različite teme, a neke od njih su: ritam dana, ljubav, zimske čarolije, razglednica... Kruna svakodnevnog druženja i učenja su bile večernje tematske diskoteke (karaoke, maskembal, izbor za mis i mistera...), kojima se naši drugari najviše raduju, a ako još i dobiju diplomu za to veče... od uzbuđenja ne može da se zaspi do kasnih sati.

Dugo ćemo pamtiti ovih 7 dana savršenog druženja, šetnji, đuskanja, razgovora, ali i učenja različitih veština kao što su priprema obroka, briga o sebi i prostoru u kome živimo, snalaženje u prostoru koji nas okružuje, ponašanje na javnim mestima... Posebno bismo želeli da se zahvalimo našim saradnicima na ovoj Školi života, Udruženju „Drugačiji Zajedno“ iz Niša i Maloj domskoj zajednici iz Aleksinca, koji su ovoj Školi života uneli poseban duh i vedrinu. Takođe se zahvaljujemo svim našim donatorima koji su pomogli da organizujemo još jednu Školu života za decu i mlade sa smetnjama u mentalnom razvoju.      

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs