U poseti Lokalno inkluzivnom centru Evo ruka

Na naše veliko zadovoljstvo, a na osnovu mapiranja postojećih socijalnih usluga u zajednici u okviru projekta Život van institucije, počeli smo sa obilaskom udrženja i organizacija koje su pružaoci socijalnih usluga. Cilj poseta je razmena iskustava i prenošenje saznanja o potrebama koje imaju kako same osobe sa smetnjama u razvoju, tako i njihove porodice ne bi li se zajedničkom saradnjom podspešilo razvijanje socijalnih usluga i podigao kvalitet postojećih.

Jedno od udruženja koje se na teritoriji grada Beograda bavi pružanjem socijalnih usluga je Lokalno inkluzivni centar Evo ruka. Centar koji se nalazi u Zemun Polju zamišljen je kao društveni centar u lokalnoj zajednici koji se bavi edukacijom i okupljanjem roditelja/staratelja osoba sa invaliditetom, ali i samih osoba invalidititeom i to oko korisnih, zanimljivih i kreativnih društvenih sadržaja. Takođe, u okviru centra pokrenuta je i proizvodnja zimnice kao vid socijalnog preduzetništva i aktivnosti koja omogućava održivost centra. Sa predstavnicima udruženja razmenili smo ideje i iskustva iz oblasti uspostavljanja i pružanja usluga socijalne zaštite. Stvaranje jake mreže saradnika koji usluge podrške pružaju u skladu sa realnim i individualnim potrebama osoba sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica je važan segment koji treba ojačati i razvojati kako bi se stvorio sistem podrške za osobe kojima je ona neophodna, a upravo takav model centar Evo ruka aktivno implementira. 

Projekat Život van institucije realizuje Udruženje Imam pravo u saradnji sa H.O. Dečje srce i Komorm za socijalnu zaštitu. Implemntacija projektnih aktivnosti finansirana je od strane Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, tačnije Ministarstvom finansija odeljenje za ugovaranje i finanasiranje programa finansiranih od strane EU, a u okviru programa IPA 2013 Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou.

 

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs