Mapiranje je i dalje u toku

U rezidencijalnim institucijama širom Srbije naši maperi neumorno rade na prikupljanju podataka o korisnicima koji će biti izmešteni iz institucija u biološke ili hraniteljske porodice. Proces mapiranja omogućiće nam da sagledamo potrebe korisnika i njegove mogućnosti iz jednog drugačijeg ugla.
Proces mapiranja je složen proces koji nam daje podatke o specifičnim potrebama korisnika, stepenu neophodne podrške, ali i o njihovim mogućnostima. Mapiranjem dobijamo podatke o svakodnevnom funkcionisanju korisnika, održavanju lične higijene, samostalnosti prilikom oblačenja, uzimanju obroka, stepenu socijalizacije i komunikacije. Svaka potreba, želja i stav korisnika se indetifikuju i postaju podatak na osnovu kog se izrađuje funkcionalni profil i individualni plan.
Jedan od najvećih izazova u procesu mapiranja jeste upravo objektivnost u proceni. Nakon dugog rada sa korisnicima, nije moguće biti nepristrasan. Zbog kompleksnosti prosesa, mentori redovno održavaju mentorske sastanke, kako bi pregledali dokumentaciju i diskutovali o narednim koracima.
Život van institucije je naziv projekta koji Humanitarna organizacija „Dečje srce“ realizuje u saradnji sa Komorom socijalne zaštite i udruženjem „Imam pravo“ iz Aleksinca kao nosiocem projekta, u okviru programa IPA 2013 Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom novou. Implementacija projektnih aktivnosti finansirana je od strane Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, tačnije Ministarstvom finansija, odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU.

 

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs