Započet je proces mapiranja

Svako od nas ima pravo na život u zajednici, pa tako i osobe sa mentalnim i/ili intelektualnim smetnjama. Uz razvoj mreže podrške i pomoći osobama sa mentalnim i/ili intelektualnim smetnjama i njihovim porodicama, moguće je odgovoriti na sve vrste njihovih potreba. Upravo iz tog razloga projekat Život van institucije implementira model kojim se povezuju svi neophodni akteri za uspešnu realizaciju procesa deinstitualizacije i njihovog uključivanja u zajednicu.
Sa zadovoljstvom vas obaveštamo da je započeto mapiranje osoba koje se nalaze u rezidentnim institucijama širom Srbije, a poreklom su iz Beograda. Rezidencijalne institucije koje su uključene ovim projektom su: Othon, Tutin, Čurug, Sremčica, Male pčelice, Tešica, Stamnica, Veliki popovac, Srce u jabuci, Kuline. Analizom dobijenih podataka dobićemo informacije o specifičnim potrebama korisnika i njihovim mogućnostima, kao i neophodnom stepenu podrške.
Kroz pružanje zajedničke podrške osobama sa mentalnim i/ili intelektualnim smetnjama smanjićemo potrebu za njihovim smeštajem u institucije i osnažiti kapacitete zajednice. Potrebno je da svi podržimo jedni druge kada je to najpotrebnije, snaga društva ogleda se u zajedničkom delovanju i uspešnom prevazilaženju kriznih situacija.
Život van institucije je naziv projekta koji Humanitarna organizacija „Dečje srce“ realizuje u saradnji sa Komorom socijalne zaštite i udruženjem „Imam pravo“ iz Aleksinca kao nosiocem projekta, u okviru programa IPA 2013 Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom novou. Implementacija projektnih aktivnosti finansirana je od strane Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, tačnije Ministarstvom finansija, odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU.

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs