Улична манифестација „Икебана среће“

У оквиру пројекта Ми радимо, будућност градимо реализована је друга улична манифестација - „Икебана среће“ за особе које се обучавају за занимање цвећара. Манифестација је реализована у оквиру Културног лета на Палилули, у организацији Градске општине Палилула и ЦЗК „Влада Дивљан“.
Учешће на јавним манифестацијама представља добар вид промоције и представљања стечених радних и социјалних компетенција, као и производа који су настали у процесу радног оспособљавања, а у циљу сензибилизације друштвене заједнице и промоције социјалног предузетништва. Овом приликом будући цвећари су разговарали са посетиоцима Културног лета на Палилули о својим искуствима са занатског програма обуке и делили букете и цветне аранжмане које су у склопу обуке направили. Полазници су са одушевљењем прихватили икебане среће и понели са собом нова искуства, осмехе и топлину. Учешћем на јавним манифестацијама особе са сметњама у менталном развоју се оснажују, укључују у редовне друштвене токове и утичу на смањење предрасуда које се тичу њихових способности. На тај начин директно утичу на креирање позитивних друштвених промена и толерантнијег друштва, што има позитивне ефекте на читаву заједницу.
Пројекат Ми радимо будућност градимо реализује Хуманитарна организација Дечје срце у сарадњи са Средњом занатском школом. Имплементација пројектних активности финансирана је од стране Европске унује, Делегације Европске уније у Србији у сарадњи са Владом Републике Србије, тачније Министарством финансија, одељење за уговарање и финансирање програма финансираних од стране ЕУ, а у оквиру програма ИПА 2013 Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу, кроз програм ЛОТ2 Социјалне бизнис иницијативе.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs