Почетак обуке за цвећаре у оквиру пројекта "Ми радимо, будућност градимо"

Са буђењем природе буде се и наши цвећари, те вас са задовољством обавештавамо да је четворомесечни занатски програм за цвећаре почео са реализацијом. Овом обуком је обухваћено 20 полазника, који су подељени у две групе. Упоредо са обуком која се спроводи у Средњој занатској школи, полазници ће похађати и Школу социјалних вештина, у просторијама Х.О.“Дечје срце“, која ће им омогућити стицање и унапређења социјалних компетенција и вештина.
У оквиру занатског програма за обуке цвећара, полазници ће стећи знања и вештине које су неопходне за обављање овог занимања, а која се тичу припреме земље, садње цвећа, аранжирања букета, икебана и креирања различитих цветних декорација. Такође, поред узгајања и аранжирања цвећа, будући цвећари ће се упознати са још једним важним сегментом – продајом цвећа, где ће акценат бити на стицању социјалних и комуникацијских вештина. Научиће и које алате и прибор цвећари користе у свом раду, како их одлажу и правилно користе.
Током првог дана обуке, полазници су се упознали са планом рада, имали су прилику да виде различите биљне врсте и како треба водити рачуна о њима. Након тога су разговарали о значају цвећа, очувању животног окружења и наше одговорности према природи. Инспирисана лепотом природе која се буди и почетком обуке за жељено занимање, једна полазница нас је обрадовала саставом о цвећарству и начину како треба бринути о цвећу, који је прочитала пред групом. Како никог није оставила равнодушним, остали полазници су добили нове идеје како можемо оплеменити окружење у коме живимо. Заједно су направили икебану од пољског цвећа, зелене салате и румених ротквица, играјући се са бојама и различитим материјалима кроз развој креативних способности.
Пројекат Ми радимо будућност градимо реализује Хуманитарна организација Дечје срце у сарадњи са Средњом занатском школом. Имплементација пројектних активности финансирана је од стране Европске унује, Делегације Европске уније у Србији у сарадњи са Владом Републике Србије, тачније Министарством финансија, одељење за уговарање и финансирање програма финансираних од стране ЕУ, а у оквиру програма ИПА 2013 Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу, кроз програм ЛОТ2 Социјалне бизнис иницијативе.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs