У оквиру пројекта "Ми радимо будућност градимо" одржана су два тренинга за родитеље

У просторијама Х.О. Дечје срце одржана су два дводневна Тренинг за родитеље са циљем побољшања компетенција за пружање подршке својој деци у погледу усвајања социјалних и радних вештина. Тренинзима је присуствовало укупно 30 родитеља чија су деца укључена у програм радног оспособљавања у оквиру пројекта Ми радимо будућност градимо.
Након упознавања и представљања родитељи су изнели своја очекивања у погледу пројекта и будућности њихове деце. Током првог дана, теме које су током радионице отворене, а које су тренери на креативан начин - кроз радионице и активно укључивање родитеља реализовали, односиле су се на: радно оспособљавање и методе рада које су пројектом структуисане, као и на степен неопходне подршке коју је потребно пружити детету у процесу образовања, радног оспособљавања и ангажовања.
Другог дана родитељи су са тренерима кроз радионице и радни материјал креирали радни план своје деце, водећи рачуна да препознају њихове потребе и могућности у погледу радног простора, окружења, колектива и радног времена. Током тренинга, говорило се и о целоживотном учењу код особа са сметњама у развоју које подразумева стално понављање информација и неопходних вештина за ради и радно ангажовање.
Пројекат Ми радимо будућност градимо реализује Хуманитарна организација Дечје срце у сарадњи са Средњном занатском школом. Имплементација пројектних активности финансирана је од стране Европске уније, Делегације Европске уније у Србији, у сарадњи са Владом Републике Србије, тачније Министарством финансија, одељење за уговарање и финансирање програма финансираних од стране ЕУ, а у оквиру програма ИПА 2013 Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу, короз програм ЛОТ 2 Социјалне бизнис иницијативе.

 

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs