Рок група

Bend2

Формирање бенда “Звуци срца” представља јединствени пројекат на теритирији наше земље, региона и шире, који је окупио младе особе са сметњама у менталном развоју, који су са великим ентузијазмом започели припреме за грађење новог “бренда”. Постојање бенда с једне стране омогућава развој потенцијала чланова групе, као и промовисање рада који води ка њиховом квалитетнијем животу, а с друге стране доводи до разбијања предрасуда о способностима ове популације и њихово укључивање у друштвену заједницу.

Циљ je социјална интеграција особа са сметњама у менталном развоју кроз развој процеса њиховог самозаступања.
Жеља нам је била да се у процесу социјалне инклузије особе са сметњама у менталном развоју представе на што позитивнији начин и да њихови таленти њих представљају уместо да их ми заступамо.

Бенд чини седам чланова од којих је тројица чланова из Дома за одрасла лица “Срце у јабуци” , а остале чланове чине момци и девојка дугогодишњи учесници наших програма који су показали посебан таленат у развоју музичких способности.


Бенд “Звуци срца” настао је у партнерској сарадњи организације “Skylight”, Дома за смештај одраслих лица “Срце у Јабуци” и “Дечјег срца” које, свака у оквиру својих могућности и домена рада подржавају рад бенда.
Наступали су у школама (Петар Лековић, Антун Скала итд), инклузивним фестивалима (Нови Сад, Крагујевац итд), општинама (Вождовац, Врачар итд), београдским клубовима (СКЦ, Култ театар итд.), Сава Центру (Централна прослава дана инвалида), ТВ станицама (РТС, Панчево итд.), Дан Европе, Данима Дефектолога итд.

О њима је снимљен филм ’’Оркестар’’, а они су се у емисији ‘’Телетон’’ борили да својим другарима са сметњама у развоју прикупе што више средстава и побољшају им квалитет живота.

Са њима су свирали ‘’Бајага и инструктори’’, ‘’Деца лоших музичара’’, Јелена Томашевић, Дејан Цукић, ‘’Земља Грува’’, ‘’Адреналин’’, ‘’Неверне бебе’’, ‘’Блажа и кљунови’’, ‘’Бајка’’, а помагали су им и чланови групе ‘’Оrtodox Celts’’. Овде можете погледати неке од њихових наступа:

Концерт са Бајагом у Сава Центру

Bend3

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs