Конференција за новине

У оквиру пројекта „Пут од институције до самосталног живота“ одржане је конференција за медије. Пројекат се реализује са циљем јачања капацитета кључних актера трансформације институције, деинституционализацие и социјалне инклузије особа са интелектуалним сметњама у локалну заједницу, а финансиран је од стране Европске уније у оквиру пројекта Отворени загрљај.


Конференција за медије одржана је у Медија центру у Нишу 25.5.2015. године. Представници Дом за смештај одраслих лица „Кулина“ – директор  Војкан Станојевић, и правник Драган Милетић говорили су о реализацији пројекта и постигнутим циљевима. На конференцији су  присуствовали  представници следећих медија: „Јужне вести“, „Народне новине“, „Rome World“, „ТВ Bela me“, „Радио Алексинац“.
„Јужне вести“ су на свом порталу објавиле вест о деинституционализацији корисника који су били укључени пројектом.
„Народне новине“ су у петак, након одржане конференције, објавиле чланак о изласку особа из дома, а у свом суботњем двоброју писале су о самом пројекту и његовом значају за сам дом али и ширу заједницу.
У четвртак и петк прилози који су снимљени на горе поменутој конференцији емитовани су на телевизији „Rome World“, и „ТВ Bela me“.
Поред ове конференције за медије, представници дома су гостовали и у радио емисији „Радио Алексинца“, као и у тв емисији „ТВ Зона плус“ 26.6.2015. године. Такође, 26.6. и 02.07. 2015. године у емисији „Нишке телевизије“, као и на алексиначкој телевизију „Алт“, заједно са психологом Дома за мештај одраслих лица „Кулина“ Александром Генов говорило се о успостављању нове услуге Хранитељства за одрасле и формирању Центра за припрему корисника за излазак из институције чије је функционисање омогућено финансирањем Европске уније у оквиру горе поменутог пројекта.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs