Адаптација станова

У оквиру пројекта „Пут од институције до самосталног живота“ предвиђена је адаптација станова у објекту који је пројектно намењен  припреми корисника за излазак из институције. Радови су финансирани као пројектно учешће установе социјалне заштите „Дом за смештај одраслих лица Кулина“. Важно је напоменути да је овом адаптацијом уједно основан и први Центар за припрему корисника за излазак из институције .

У септембру месецу 2014. године спроведен је одабир извођача и започета је адаптација станова који су били у јако лошем стању  и неусловни за било какву активност. Током јесени активно се радило на реновирању станова сто је резултовало: стругањем зидова и плафона као и наношењем одговарајуће подлоге и на крају кречењем; демонтажом постојећег пода од паркета и постављањем новог; монтажом нових радијатора; сређивањем постојеће столарије; набавком и монтажом комплетног купатила; санацијом постојеће водоводне и канализационе мреже; као и набавком новог намештаја. Такође, направљен је и рампа за инвалидска колица што омогућава несметано кретање наших другара који су тренутно у процесу осамостаљивања.
Адаптацијиа станова за припрему корисника за излазак из институције предстваља велики корак за све нас. Уређење апартмана представља чврст почетак ка остваривању заједничких циљева који теже ка томе да свет постане место једнаких могућности за све.
 Реализацијом ове пројектне активности уочава се и паралелни развојни пут који је препун изазова за све нас и који нам сликама које следе, као живим речима, може показати какав живот желимо у будућности да живимо.

Овако је све некада изгледало...

Радови у току!

 

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs