Друга фокус група “Процес деинституционализације и трансформације институције кроз јачање капацитета кључних актера и оснаживање социјалних сервиса”

У оквиру пројекта „Пут од институције до самосталног живота“ одржана је друга по реду фокус група под називом „Процес деинституционализације и трансформације институције кроз јачање капацитета кључних актера и оснаживање социјалних сервиса“. Пројекат се реализује са циљем јачања капацитета кључних актера трансформације институције, деинституционализације и социјалне инклузије особа са интелектуалним сметњама у локалну заједницу, а финансиран је од стране Европске уније у оквиру пројекта Отворени загрљај. Фокус група је одржана у Дому за смештај одраслих лица Кулина 10.11.2014. године а фокус групи је присуствовао стручни тим и директор дома, као и представници „Дечјег срца“.


За свој крајњи циљ фокус група поставила је операционализацију активности које воде ка трансформацији институције, као и дефинисање јасних социјалних услуга које би институција у наредном периоду могла да развије, структуише и лиценцира. Такође, формиран је тим за израду плана трансформације, који ће направити шематски приказ трансформације а који ће у виду плаката/паноа бити доступан свим запосленим у установи. Фокус група изнела је и план будуће трансформације кроз приказ социјалних услуга, као и разраду идеја о томе како би могле да функционишу и шта је то што доприноси њиховом развоју и одрживости.
Активности фокус групе заокружене су причом и схватањем свих присутних о важности и неопходности процеса трансформације институције али и увиђањем да су баш они, запослени радници, заправо кључни актери те трансформације чији је циљ што боља прерасподела послова и улога у оквиру предвиђених услуга.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs