Фокус група “Процес деинституционализације и трансформације институције кроз јачање капацитета кључних актера и оснаживање социјалних сервиса”

Друга активност у оквиру пројекта „Пут од институције до самосталног живота“ била је фокус група под називом „Процес деинституционализације и трансформације институције кроз јачање капацитета кључних актера и оснаживање социјалних сервиса“. Овај пројекат се реализује са циљем јачања капацитета кључних актера трансформације институције, деинституционализације и социјалне инклузије особа са интелектуалним сметњама у локалну заједницу, а финансиран је од стране Европске уније у оквиру пројекта Отворени загрљај. Фокус група је одржана у Дому за смештај одраслих лица Кулина 29.8.2014. а присуствовали су стручни тим и директор дома, као и представници Х.О. „Дечје срце“, укупно петнаесторо учесника.


Током фокус групе, присутни су се сложили и схватили важност процеса трансформације и неминовне потребе за уношењем новина. Поред тога, присутни су схватили да та промена и покрет не долази негде „споља“ већ да су они ти који треба да размиљшају и покрену нове предлоге и дају решења како би овај процес био позитиван за све актере у њему.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs