Пројекти Наш град је наш дом

Драги наши

Драги наши сарадници,


Задовољство нам је да вас обавестимо да је након 12. месеци напорног рада пројекат „Наш град је наш дом“ који је представљао пилотирање пројекта социјалне инклузије особа са сметњама у развоју не би ли се створили бољи услови за све грађане коришћењем постојећих ресурса у заједници, успешно завршен. Пројекат је  финансиран од стране  Делегације Европске уније у Србији, а реализује хибаф Интернатионал АБ, уз подршку Министарства рада, запошљавања, борачких и социјалних питања и Министарства здравља Републике Србије, у оквиру програма унапређења положаја корисника резиденцијалних установа за особе са интелектуалним и менталним потешкоћама кроз стварање услова за њихово укључивање у друштво и локалну заједницу „Отворени загрљај“.
Удруженим снагама, током протеклог периода успели смо да:
-    Стекнемо 15 нових комшија који су се из резиденцијалних институција широм Србије вратили у свој дом
-    Развијени су ванинституционални облици заштите на територији општине Алексинац
•    Ургентно хранитељство
•    Специјализовано хранитељство
•    Становање уз подршку
•    Помоћ у кући
•    Предах заштита
-    Мапирано је 87 одраслих особа са менталинм и интелектуалним инвалидитетим у 9 институција резиденцијалниг типа
-    Ојачана је локална заједница кроз  одржане семинаре, едукације и фокус групе и створени су бољи услови за социјалну инклузију особа са интелектуалним и менталним инвалидитетом.
Такође, желимо да поделимо са вама  и то да је завршни извештај пројекта „Наш град  је наш  дом“ предат представницима „Отвореног загрљаја“ и да је пројекат наставио самостално да живи кроз реализацију новооформљених и структуисаних социјалних услуга на територији општине Алексинац.

Филм - Наш град је наш дом

Драги наши,
У оквиру Пројекта “Наш град је наш дом“ који је финансиран од стране Европске уније у оквиру пројекта „Отворени загрљај“, оком камере забележени су неки од битнијих пројектних активности. Уживајте!

Конфернција

Драги наши,
Конференција „Модел социјалне бриге локалне заједнице о суграђанима сагледан кроз социјалну инклузију најмаргинализованијих група особа са менталним и интелектуалним инвалидитетом“ одржана је 27. маја у Алексинцу у сали Центра за културу.

Опширније...

Позив за новинарску конференцију

Поштовани,

 

Задовољство нам је да Вас позовемо да учествујете на новинарској Конференцији „Модел социјалне бриге локалне заједнице о суграђанима сагледан кроз социјуалну инклузију најмаргинализованијих група особа са менталним и интелектуалним инвалидитетом“ која ће се одржати у оквиру пројекта „Наш град је наш дом“- пилотирање пројекта социјалне инклузије особа са сметњама у развоју да би се створили бољи услови за све грађане кроз систематичнији и организованији приступ коришћењем постојећих ресурса у заједници, која ће се реализовати

у среду 27.маја 2015. године са почетком у 15.00 часова, у сали Дома Христина Маркишић у Алексинцу, ул. Тихомира Ђорђевића 2.

Циљ конференције је да презентује и промовише модел социјалне инклузије остварене у оквиру пројекта „Наш град је наш дом“- као и презентовање постојећих резултата пројекта.

 

Радујемо се вашем учешћу.

Молимо Вас да долазак потврдите на адресу:

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на телефон 011/3349623

Срдачан поздрав,

Јасна Николић

Директор ЦСР Алексинац

Позив за конференцију

Поштовани,

Задовољство нам је да Вас позовемо да активно учествујете на Конференцији „Модел социјалне бриге локалне заједнице о суграђанима сагледан кроз социјалну инклузију најмаргинализованијих група особа са менталним и интелектуалним инвалидитетом“.
Конференција се организује у оквиру пројекта “Наш град је наш дом”- пилотирање пројекта социјалне инклузије особа са сметњама у развоју да би се створили бољи услови за све грађане кроз бољи, систематичнији и организованији приступ коришћењем постојећих ресурса у заједници. Пројекат финансира Делегација Европске уније у Србији, а реализује hibaf International AB, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачких и социјалних питања и Министарства здравља Републике Србије.
Конференција ће  се  одржати  у среду 27.маја 2015. године са почетком у 11.00ч   у сали Центра за културу и уметност у Алексинцу ,ул.  Душана Тривунца 15.


Радујемо  се  вашем  присуству!
Молимо Вас да учешће потврдите на мејл адресу:
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.   или
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.   или на телефон 011/349 623

 

Добродошао комшија

Поштовани,

Након годину дана напорног рада, едукација, сензибилисања локалних заједница, поносни смо што можемо да вас обавестимо да смо дошли и до нашег крајњег циља и да су сада наше/ваше општине богатије за још једног старог али ипак новог члана.

Опширније...

Корак ближе


Друга парктична едукација на Златибору


 Драги наши, задовољство нам је да можемо да вас обавестимо да је у оквиру пројекта „Наш град је наш дом“ одржана друга практична едукација на Златибору, и то као наставак реализованих и котинуираних активности за деинституционализацију и повратак особа са сметњама у металном и/или интелектуалном развоју у локалну заједницу.

Опширније...

Седмодневна практична едукација

Седмодневна практична едукација


У оквиру пројекта „Наш град је наш дом“ у фебруару месецу реализован је седмодневна практична едукација - „Школа животних вештина“на Златибору.
На практичној едукацији учествовали су корисници који су на Златибор пристигли из различитих институција: Дом за одрасла лица Кулина, ГЦ “Јеленац” са РЈ Тешица, Завод “Мале Пчелице”, Установа за децу и младе Сремчица, ГЦ “Књажевац” али и  из  установе “Гвозден Јованчићевић” из Великог Поповца. Повод за ово дивно дружење узимао је за свој најважнији и крајњи циљ припрему корисника за одлазак у хранитељске породице.

Опширније...

Мапирање потреба 90 породица које имају члана породице особу са интелектуалним или менталним инвалидитетом

Мапирање потреба 90 породица које имају члана породице особу са интелектуалним или менталним инвалидитетом

У оквиру реализације пројекта „Наш град је наш дом“ мапиране су потребе 90 породица са подручја општине Алексинац које имају члана породице одраслу особу са интелектуалним или менталним тешкоћама са циљем уочавања реалних потреба ових особа и пружања помоћи и подршке њиховим породицама.

Опширније...

Mапирањe потреба 87 корисника са интелектуалним и менталним потешкоћама смештених у 9 резиденцијалних институција

У периоду новембар-децембар 2014. године, а у оквиру прокејта „Наш град је наш дом“ извршено је мапирање 87 корисника у установама социјалне заштите од стране Центра за социјални рад општине Алексинац. Мапиране су потребе, потенцијали и функционалност особа са интелектуалним и менталним потешкоћама смештених у 9 резиденијалних институција, у Тутину, Крагујевцу, Великом Поповцу, Сремчици, Извору-Параћин, Трбуњу-Блаце, Књажевцу, Кулини и Тешици. Збрињавање смештајем у установама широм Србије била је неминовност одређеног тренутка, услед непостојања услуга у заједници и потребне подршке, које би да су постојале, некима од њих омогућиле останак.

Опширније...

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs