О нама

Х.О. "Дечје срце"

Хуманитарну организацију Дечје срце смо 2001. године званично регистровали, како би озваничили и структуисали рад ентузијаста, већином дефектолога, који су желели да своје време, знање и друге ресурсе посвете помоћи особама са сметњама у развоју. Истраживање које смо тих година спроводили показало је да међу маргинализованим групама деце најугроженијугрупудеце чине децаса сметњама у менталном развоју. Сазнање да ће цели живот неко морати да заступа њихова права определило је наш рад и наш пут којим и данас ходамо.

Опширније...

Структура организације

 Дечје срце је од свог постанка настојало да успостави адекватну структуру организације која це омогуцити одрживост, стабилност и функционалност у друштву које је у процесу сталних трансформација. Сталне промене власти, закона и прописа, промене финансијске стабилности земље и опште нестабилности изискивале су од нас да структуишемо организацију која може у свим периодима опстајати. Наш пут због којег смо се и основали не сме се прекинути, јер деца и особе са сметњама у развоју цели живот ће требати некога ко ће им помагати, заступати их и покушавати да их укључи у социјалну средину. Једанаест година смо одолевали, превазилазили кризе и сваке године били јачи, стабилнији и организованији, а добра структура нам је помагала у томе.

Опширније...

Организацијска документа

Овде можете да погледате наша организацијска документа:

 

CV

ОПШТИ ПОДАЦИ:

Правни статус организације:  НВО

Адреса: Цара Николаја II 61a, 11000 Београд

Број телефона/факс:  011/ 3349 623; 011/ 2444 518; 064 118 4755 ; 064 1575 962;

Е-маил адреса:  organizacija@decjesrce.rs

 

Хуманитарна организација „Дечје срце“ помаже особама са сметњама  у развоју кроз спровођење интегративних, психосоцијалних и едукативних програма.Едукацијама, акредитованим програмима, менторисањем и супервизијом утицали смо на социјалне промене у републици Србији и побољшање квалитета  живота и рада са особама са сметњама у развоју. „Дечје срце“ је  основано  9. марта, 2001. као невладина, непрофитна и нестраначка организација, регистрована од стране Савезног Министарства правде.

 

Мисија организације:  је пружање професионалне подршке особама са сметњама у развоју, њиховим породицама и стручњацима на територији Србије.

Визија организације:је елиминисање предрасуда и интеграција особа са сметњама  у развоју у друштво.

Опширније...

Препоруке

Препоруке потврђују наш рад, отварају нова поља за сарадњу и мотивишу нас да сваки наредни корак буде бољи, квалитетнији и садржајнији од предходног. Сарађујемо са Министарствима, Републичким службама, Општинама, УНИЦЕФ- ом, донаторима из земље и иностранства, Удружењима родитеља, Институцијама које брину о особама са сметњама у развоју  Факултетима и организацијама стручњака и многим другима, а шта они мисле о нама и нашем раду погледајте у прилогу.

Опширније...

Партнери Дечјег срца

 

Квалитет живота ће нам се побољшати ако изаберемо доброг животног партнера, квалитет рада ће нам се побољшати ако имамо адекватног пословног партнера, квалитет услуге које пружамо ће се побољшати ако се нас више са различитим знањима и могућностима крећемо ка истом циљу. Дечје срце годинама тражи, бира и налази партнере. Бирамо и бирају нас, а циљ нам увек остаје исти, помагати онима којима је наша помоћ неопходна.

Опширније...

Мапа

 

Na ovoj mapi možete da vidite mesta na kojima smo radili do sada.

 

Посебно издвајамо

Од 2001. године наш рад смо засновали на 10 начела:

  1. Љубав према послу који обављамо
  2. Несебични труд при остваривању постављеног циљ
  3. Жеља да померамо границе својих могућности
  4. Од корисника наших услуга треба да извучемо максималне потенцијале
  5. Корисник треба да максимално ужива у нашем друштву
  6. Неопходно је креирати све што је потребно да би корисник имао квалитетнији, лакши и испуњенији живот
  7. Развијати тимски рад у коме сваки члан тима бира и бива биран за посао који ће обављати
  8. Размењивати знање, искуство и програм са свим релевантним актерима у земљи и иностранству који би могли да унапреде, оплемене и осавремене наш рад.
  9. Доћи до најудаљенијег места у Србији ако знамо да ће наш рад изазвати позитивну промену у квалитету живота било ког човека
  10. Стратешки, плански и систематично приступати планираним садржајима

Опширније...

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs