Лето у Београду

КУЛТУРНЕ АКТИВНОСТИ:    

Одласком на културне догађаје, наши другари се опуштају, друже са својим вршњацима у неформалном окружењу, у исто време када је на тим догађајима и редовна популација. Циљ одласка јесте да се заједно учимо основим правилима понашања када посећујемо неке од установа културе. Тако нпр  заједно учимо да се у биоскопу, позоришту не устаје, не прича, не једе, да уз песму, игру и шалу на концертима  ширимо позитивну енергију, али и да у музеју не сме ништа да се дира рукама, да се лагано шета, слуша кустос, не прича у глас.

Током јул, јуна и августа заједно са нашим другарима посећивали смо концерте биоскопе, уживали у позоришним представама, обилазили различите културне манифестације.


 Музика допире тамо где речи не могу. Прави спектакл у јуну месецу  је финално вече такмичења талената Х Фактор, одржан 21.6.2015. у Комбанк арени. Било је 12 наших другара  и 5 васпитача. Уживали смо у фантастичном певању  и сценским наступима такмичара, који су загрејали  атмосферу до максимума, а ми смо их подржали игром, навијањем и громогласним аплаузима.
Бир фест је манифестација коју посећује пола света, па смо тако и ми, са 9 наших другара, пронашли нешто што би нама било занимљиво, на истој. Концерт „Неверних беба“, као и сам амбијент фестивала, отворено небо изнад нас, земља испод нас је мотивисао  да ђускамо и певамо, сликамо се, дружимо и смејемо како одавно нисмо.
Београдско лето културе које организује  Спортски центар Олимп, на отвореној позорници, није могло проћи без нас. Четрнаест наших другара, о којима је бринуло осам васпитача, се насмејало, учествовало и научило шта значи имати доброг пријатеља у животу, на интерактивној представи Балканске трупе Ара „Каубојци“.
Београдско културно лето наставили смо и на другој локацији: Изнад Дунава,негде између Карабурме и Вишњичке бање налази се Роспи Ћуприја. Четврт је позната по низу циглана из којих се производња одавно иселила и уступила свој простор младим уметницима, који у њој стварају и излажу своја дела дела. Нама је било занимљиво да, са 6  наших другара, прошетамо двориштем  у коме је изложба скулпутра, направљених од гвожђа и обилазак завршимо на представи „Сан летње ноћи“. Као и амбијент, у коме се одиграва представа је изведена на изузетно специфичан и врло занимљив начин, који је држао нашу пажњу и изазвао громогласан аплауз.
Филм - Наставак анимираног филма „Малци“,који смо погледали у биоскопу Синеплекс у Делта ситију, нас је насмејао, орасположио и научио како без обзира на то што смо сви међусобно различити, ако смо сложни, можемо све да урадимо.
Држали смо се добре праксе, те је 15 наших другара са 3 васпитача гледало  „Жабац Крека“  анимирани филм, који нас је насмејао, орасположио и подсетио да добри, вредни, упорни не губе.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs