Драги наши

Драги наши сарадници,


Задовољство нам је да вас обавестимо да је након 12. месеци напорног рада пројекат „Наш град је наш дом“ који је представљао пилотирање пројекта социјалне инклузије особа са сметњама у развоју не би ли се створили бољи услови за све грађане коришћењем постојећих ресурса у заједници, успешно завршен. Пројекат је  финансиран од стране  Делегације Европске уније у Србији, а реализује хибаф Интернатионал АБ, уз подршку Министарства рада, запошљавања, борачких и социјалних питања и Министарства здравља Републике Србије, у оквиру програма унапређења положаја корисника резиденцијалних установа за особе са интелектуалним и менталним потешкоћама кроз стварање услова за њихово укључивање у друштво и локалну заједницу „Отворени загрљај“.
Удруженим снагама, током протеклог периода успели смо да:
-    Стекнемо 15 нових комшија који су се из резиденцијалних институција широм Србије вратили у свој дом
-    Развијени су ванинституционални облици заштите на територији општине Алексинац
•    Ургентно хранитељство
•    Специјализовано хранитељство
•    Становање уз подршку
•    Помоћ у кући
•    Предах заштита
-    Мапирано је 87 одраслих особа са менталинм и интелектуалним инвалидитетим у 9 институција резиденцијалниг типа
-    Ојачана је локална заједница кроз  одржане семинаре, едукације и фокус групе и створени су бољи услови за социјалну инклузију особа са интелектуалним и менталним инвалидитетом.
Такође, желимо да поделимо са вама  и то да је завршни извештај пројекта „Наш град  је наш  дом“ предат представницима „Отвореног загрљаја“ и да је пројекат наставио самостално да живи кроз реализацију новооформљених и структуисаних социјалних услуга на територији општине Алексинац.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs