Конфернција

Драги наши,
Конференција „Модел социјалне бриге локалне заједнице о суграђанима сагледан кроз социјалну инклузију најмаргинализованијих група особа са менталним и интелектуалним инвалидитетом“ одржана је 27. маја у Алексинцу у сали Центра за културу.


На конференцији су присуствовали представници резиденцијалних институција, медицинских услуга, Комуналне службе, Завода за запошљавање, Телевизијие, као и представници локалних заједница у Србији, хранитељи, али и сви заинтересовани грађани. Присутнима су се посебно обратили Нена Дармановић - инспекторка у социјалној заштити, потом Драган Веселиновић испред Геронтолошког центра „Јеленац“, Садрјиа Хот – социјални радник из Тутина, Раде Јеремић испред Геронтолошког центра Књажевац, као и хранитељи и волонтери. На конференцијии је истакнут значај процеса деинституционализације и важност повратка особа у заједницу у којој су рођени. Посебно је похваљена стратегија и детаљан план пројекта који се огледао у  умрежавању актера са различитих териотрија широм Србије, чије се активности јесу разликовале али је циљ увек био исти. На самој конференцији је посебну пажњу привукао наступ Звонка из Сремчице који је свима указао на своје задовољство и одушевљеност али и нестрпљење због будућег преласка у хранитељску породицу и напуштања домског смештаја.
Конференција пројекта „Наш град је наш дом“ завршена је истицањем важности умрежавања и јачања капацитета локалне заједнице, али и успотављања нових социјалних услуга. Такође, оцењено је да је пројектни тим све активности реализовао на завидном нивоу и поставио темељ у, овом за све нас, посве новом процесу деинституционализације.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs