Корак ближе


Друга парктична едукација на Златибору


 Драги наши, задовољство нам је да можемо да вас обавестимо да је у оквиру пројекта „Наш град је наш дом“ одржана друга практична едукација на Златибору, и то као наставак реализованих и котинуираних активности за деинституционализацију и повратак особа са сметњама у металном и/или интелектуалном развоју у локалну заједницу.


Након теоријске обуке хранитељских породица где су развијене компетенције и знања везана за специфучност начина функционисања особа са менталним и/или интелектуалним инвалидитетом, као и након практичне седмодневне едукације, по јасно утврђеним критеријумима изабрано је 15 најфункционалнијих корисника и 15 хранитељских породица. Програм „Школе Животних вештина“, породичнолики амбијент и окружење, учинио је  да се учесници осете што самосталније уз могућност сагледавања личне одговорности коју доноси живот ван институција у топлини породичног дома. Корисници и хранитељи су били  партнери у реализацији практицно едукативних активности, и где су на наше велико задовољство убрзо дисали као већ добро уигран тим. Активности практичне едукације на Златибору одвијале су се у складу са ритмом дана који су сви прихватили, а посебна пажња је посвећена уважавању индивидуалности сваке особе, поштовању права и достојанства и могућности избора.
Практична едукација у потпуности је остварила циљ, о чему говоре информације које су добијене током повратка од корисника, хранитеља, стручњака из установа. Хранитељи су наставили комуникацију телефоном са корисницима, чинећи на тај начин још један корак ближе,  ка остваривању и пружању могућности особама са сметњама у развоју да напредују и развијају се у подстицајној средини, инспиративној за емотивно опорављање и социјално оснаживање.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs