Седмодневна практична едукација

Седмодневна практична едукација


У оквиру пројекта „Наш град је наш дом“ у фебруару месецу реализован је седмодневна практична едукација - „Школа животних вештина“на Златибору.
На практичној едукацији учествовали су корисници који су на Златибор пристигли из различитих институција: Дом за одрасла лица Кулина, ГЦ “Јеленац” са РЈ Тешица, Завод “Мале Пчелице”, Установа за децу и младе Сремчица, ГЦ “Књажевац” али и  из  установе “Гвозден Јованчићевић” из Великог Поповца. Повод за ово дивно дружење узимао је за свој најважнији и крајњи циљ припрему корисника за одлазак у хранитељске породице.


Осим корисника камп  је окупио и васпитаче поменутих институција који су заједно са стручњацима Дечјег срца пажљиво ослушкивали и размотрили жеље и потребе корисника за живот ван установе. Седмодневни боравка на Златибору осмишљен је и реализован  кроз различите активности и радионице „Животних вештина“. Имајући у виду да су корисници дошли из различитих установа, да је група била хетерогена, да се међусобно нису познавали, веома брзо је дошло до међусобног зближавања и успостављања адекватног контакта. Такође, корисници су се зближили и са васпитачима из других установа, као и са осталим стручним радницима,  учесницима кампа. Након пар дана боравка и устаљивања ритма дана, група је функционисала као једна велика породица. Корисници су размењивали адресе, бројеве телефона, фотографисали се, плесали и незаборавно се друзили. По речима појединих корисника боравак  на Златибору је представљао незаборавни доживљај и нешто најлепше што им се догодило у животу.
Са задовољством можемо да вас обавестимо да је камп протекао у најбољем могућем реду. Да су корисници са великим задовољством и усхићењем испуњавали све задатке и прихватали новонасталу ситуацију  и да са нестрпљењем очекују следеће дружење које ће представљати корак ближе ка њиховој деинституционализацији.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs