Радионица „Наш град активан дом“

Радионица „Наш град активан дом“

У складу са планираним активностима на реализацији пројекта „Наш град је наш дом“, 12. децембра 2014. године одржана је радиoница „Наш град активан дом“. Ова радионица је одржана у просторијама Националне службе за запошљавање. Учесници су били запослени и петнаест особа са интелектуалним и менталним тешкоћама. Од посебног значаја за реализацију радионице имало је активно учешће запослене особе, сензибилисане учешћем у претходно одржаној заједничкој радионици за представнике јавних служби „Отворени за наше суграђане“.
Радионица је организована као активност запослених и особа са интелектуалним и менталним тешкоћама које су дошле у посету. Након доласка у просторије службе и међусобног упознавања, посетиоци су се упознали са радом службе за запошљавање.
Након добијања првих информација, посетиоци су од стране директора упознати о пословима које запослени обављају и начину рада и функционисања службе. Укључили су се саветници који су особама са менталним и интелектуалним инвалидитетом, особама у посети, објаснили могућности за запошљавање под посебним условима, са могућностима за додатне едукације особа са инвалидитетом, које обуке и курсеве се организују у оквиру рада службе, као и то како се остварује новчана накнада за оне који имају право на то.
Запослени у служби запошљавања су били добри домаћини својим посетиоцима и у заједничкој просторији организовали кратко дружење уз послужење. Спонтаност током реализације радионице је била на високом нивоу. Сви учесници су били активни.
М.Љ. (48), радница Националне службе за запошљавање истиче: „ Ово краткотрајно дружење било је од превеликог значаја за мене и мој даљи рад са директиним корисницима са интелектуалиним и менталним сметњама. Такође, сматрам да би овакве посете требало организовати у свим јавним установама јер се кроз директан контакт са корисницима стиче адакеватнија слика и подспешује емпатија која води ка успешној заједничкој сарадњи.
Циљ радионице - потпуније прихватање особа са тешкоћама, пружањем потребне помоћи и подршкe, омогућавање боље социјалне приступачности у свим аспектима живота у заједници је остварен и представља корак ка квалитетнијем начину живота ових особа као равноправних грађана.

 

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs