Моја књига

Моја књига има за циљ да на позитиван и асертиван начин представи дете или особу са сметњама у менталом развоју која сама себе због својих сметњи и ограничења не би могла представити. У овој књизи о појединцу се пише у првом лицу, што омогућава да се већ кроз читање текста приближимо детету/особи како би се стекао утисак да се оно баш нама обраћа и сама себе представља.


Књига садржи податке о пореклу детета/особе, начину његовог функционисања, његовим особинама, врлинама и манама, описује начине на које се дете/особа сналази у различитим животним ситуацијама, на који начин успоставља контакт са људима из окружења, како испољава емоције и др. Такође, уз опис каректеристика личности детета/особе које се презентује, може се видети и ритам дана те особе, индивидуални план и фотографије са свакодневних активности. Ритам дана показује активности у којима дете/особа учествује, њихов след као и ниво подршке који му је потребан за сваку од њих. Индивидуалним планом презентују се активности које је потребно спроводити са дететом. Он има свој циљ, који дете/особа треба да постигне заједничким деловањем са стручањаком који са њим ради. Моја књига има могућност додавања страница, што даје простор да се допуњује информацијама, цртежима и фотографијама детета/особе, а који обележавају различите догађаје у његовом животу.
Моја књига представља неопходност у животу детета са сметњама у развоју јер омогућава адекватан, синхронизован и уједначен приступ који доводи до позитивних промена у његовог развоју.

 

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs