Вести Седамдесет трећа Школа живота на Златибору

Седамдесет трећа Школа живота на Златибору

Школа животних вештина је програм који је осмишљен са циљем да омогући особама са сметњама у развоју да се што више осамостале у обављању свакодневних животних активности: обављању личне хигијене, сређивању заједничких просторија, припреме једноставнијих оброка. Она представља увод у припрему за самосталним животом у мање рестриктивном окружењу.
Наше велико задовољство је што можемо да вас обавестимо да је у току реализација 73. Школе животних вештина, у трајању од 23 до 30 марта 2018.године. Традиционално и овај камп проводимо на Златибору, у познатом амбијенту виле “Вуковић“, где изненађени снегом и даље уживамо у санкању и грудвању.
Као и у свакој школи морамо да поштујемо ритам дана, а у обављању свакодневних активности имамо подршку васпитача. Са првим зраком сунца, отварамо сањиве окице и пре него што кренемо у нове авантуре, перемо зубе и намештамо кревет. Дан настављамо разгибавањем на свежем ваздуху, док дежурна група другара припрема доручак. Одморни и пуних стомака крећемо у шетњу Златибором, а група која је задужена за ручак, у кухињи звекеће шерпама и кутлачама.
Изморене од шетње и игре на снегу, дочекује нас опајан мирис хране, а након ручка идемо на заслужен поподневни одмор, где се дружимо и часкамо уз чај и колаче. Поподне је резервисано за креативне радионице и стицање нових вештина. После вечере, жамор и граја се шире кроз кућу док се спремамо за дискотеку. У дискотеци свако вече је посебно, јер је сваке вечери је различита тема, нестрпљиво ишчекујемо да сазнамо ко ће понети тутулу мистера и мис Златибора, а ко ће имати најоригиналнију маску на маскенбалу. Своје певачке вештине, уз вешто креиране инструменте, опробаћемо на караокама. Забаве никада доста, али у 10 право у кревет.
Са нама сваки дан је јединствен и доноси нове авантуре. У добром друштву, кроз смех и игру се најбоље учи, а то се може видети кроз вештине којима смо овладали у седмодневној Школи животних вештина. Сваки камп са нестрпљењем ишчекујемо како би се дружили и стекли нова сазнања.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs