Вести Кроз Београд звуком до циља

Кроз Београд звуком до циља

Пројекат Кроз Београд звуком до циља Хуманитарна организација Дечје срце реализује у партнерству са организацијом Градска организација слепих Београд. Пројекат је финансиран од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања уз писмо подршке Града Београда овом пројекту.
Слепе и слабовиде особе могу искусити различите облике искључивања, што их може омести или спречити у приступу и коришћењу здравствених, социјалних и образовних услуга али и ограничити њихово учешће у грађанском животу. Услуге подршке и коришћење асистивних технологија омогућавају особама са инвалидитетом самостално кретање и заузимање једнаког учешћа и активног деловања у широј локалној заједници. Приступ средствима и уређајима асистивних технологија сматра се предусловом за постизање једнаких могућности, уживање људских права и достојанствен живот.
Имајући у виду да у граду Београду постоји око 700 семафоризованих раскрсница, евидентна је била потреба да се у Београду постави додатни број семафора са звучном сигнализацијом. Пројектом Кроз Беогад звуком до циља обезбеђено је постављање 503 додатних уређаја звучне сигнлаизације на још 65 раскрсница на свих 17 општина, чиме ће се обезбедили услови за равноправно учешће свих грађана у живот локалне и шире друштвене заједнце.
Такође, изражавамо захвалност за подршку коју је град Београд пружио пројекту Хуманитарне организације Дечје срце и Градске организације слепих Београда под називом „Кроз Београд звуком до ција“, чиме је отворена могућност за препознавање његовог значаја, а потом и реализацију.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs