Округли сто у Ћуприји

Okrugli sto 021

Завршна активност пројекта „Делујемо, јер нам је стало“, Округли сто, одржана је 17. априла 2014. године у сали Центра за породични центар и усвојење, Ћуприја. Активност је припремљена у уској сарадњи партнера пројекта, Небеско срце“ из Ћуприје, „Удружење за помоћ МНРО“ из Јагодине и „Центар ОСИ“ из Параћина уз екстензивну подршку стручњака Хуманитарне организације „Дечје срце“.

Циљ округлог стола је била презентација тренутне ситуације деце са сметњама у развоју и њихових породица када је у питњу социјална инклузија, едукација и остваривање основних права. На округлом столу су презентовани начини померања баријера на које деца са сметњама у развоју и њихови родитељи наилазе у својим покушајима остваривања права у свакодневном животу. Такође, један од циљева је био и креирање заједничког акционог плана са партнерима пројекта.

У оквиру презентације свим присутнима су истакнути резултати пројекта, односно велика заинтересованост свих циљних група за едукације, због чега је број учесника семинара био знатно већи од планираног. Ово уједно показује и колико су активности оваквог типа значајне за децу са сметњама у развоју и њихове породице и колики утицај имају на њихово позитивно представљање и социјалну инклузију.

Такође, велики број волонтера се након едукације укључио у рад удружења, те сада свакодневно имају активности са децом и младима са сметњама у развоју и својим активним учешће доприносе бољем и квалитетнијем раду удружења.

Дечје срце је предложило да будемо активни сарадници у оквиру програма туризма за особе са инвалидитетом, у оквиру кога би партнери из све три општине били активни у креирању понуде из краја, прослеђивању информација својим члановима и били неки вид прихватне станице за кориснике који посећују њихове крајеве. Такође је договрено да се заједнички ради на томе да лиценцирање прати све услуге, тако да се оне структуишу и касније лиценцирају.

На самом крају окуглог стола је договорено да се следећи састанак са партнерима пројекта одржи 30. 4. 2014. године, на коме ће се финализовати заједнички акциони план.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs