Игре без граница у Ћуприји

Задовољство нам је да са сарадницима и пријатељима поделимо вест да је 29. марта 2014. године одржана завршна манифестација „Игре без граница“ у оквиру пројекта „Делујемо, јер нам је стало“. Игре су одржане у спортској хали „Ада“ у Ћуприји, чији представници су нам изашли у сусрет и уступили простор за ову манифестацију. 40 такмичара је било подељено у 4 екипе:

  •  I екипа – шесторо деце из основне школе „Момчило Поповић Озрен“ из Параћина и четворо деце која су укључена у активности удружења „Центар ОСИ“;
  •  II екипа – шесторо деце из основне школе „Ђура Јакшић“ из Параћина и четворо деце која су укључена у активности удружења „Центар ОСИ“;
  •  III екипа – шесторо деце из основне школе „Вук Караџић“ из Ћуприје и четворо деце која су укључена у активности удружења „Небеско срце“;
  •  IV екипа – шесторо деце из основне школе „Бошко Ђуричић“ из Јагодине и четворо деце која су укључена у активности удружења за помоћ МНРО.

Манифестација не би била толико квалитетна да свој допринос нису дали волонтери из сва три града, који су претходно прошли семинаре у оквиру пројекта. Неки од њих су били у екипама и помагали учесницима, неки су додавали реквизите, док су други помагали око послужења и међу навијачима, подстичући публику да бодри своје екипе.

Након представљања свих екипа, започето је такмичење у планираним играма. Екипе су се такмичиле у шест игара, док је све време владала изузетно позитивна атмосфера, такмичари су дали све од себе да буду што бољи, као и да на што адекватнији начин подрже своје саиграче са сметњама у развоју, уз свесрдно бодрење навијача са трибина. Двоје судија су све време бринула о регуларности игара, давали знак за почетак сваке игре, а затим и уносили поене у табелу. Волонтери у екипама су све време били уз такмичаре, помагали им у играма и бодрили их. Када су се завршиле све игре, док су судије сабирале поене, такмичари и гледаоци су заједно, уз пратњу бенда отпевали песму „Кад си срећан“, што их је додатно зближило и дало увод за касније дружење. Након што су поени сабрани, водитељ је прогласио победнике, а затим су свим екипама додељене дипломе, медаље и награде. На крају манифестације, сви гледаоци су позвани на паркет да се придруже учесницима, послуже припремљеном закуском и друже са учесницима уз музику.

Овим путем желимо да се захвалимо свим људима добре воље који су помогли ову инклузивну манифестацију, као и телевизијским екипама који су снимили, а касније на својим телевизијама и емитовали изузетно занимљиве прилоге.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs