Одржан семинар "Сарадња са локалним сектором"

У оквиру акције „Удружени ка истом циљу“ одржана је едукација „Сарадња са локалним сектором“ у просторијама Хуманитарне организације „Дечје срце“ у Београду, 10. марта 2014. године. Жеља нам је да кроз ову акцију укључимо институције социјалне заштите у један до сада несвакидашњи процес у социјалној заштити у коме ћемо заједно ићи у сусрет активностима прикупљања средстава из локалног сектора. Идеја нам је да обучимо представнике институција како да прикупљају средства из локалног сектора како би могли да допуњавају сопствене буџете, понуде већи квалитет живота корисницима, обезбеде боље услове радницима, покрећу нове социјалне услуге, итд.

Учесници семинара су били представници институција које су се прикључиле акцији и који су учествовали у првој етапи, а то је „Школа животних вештина“ одржана на Мећавнику. Институције укључене у акцију су:

  •  Дом за смештај одраслих лица „Гвозден Јованчићевић“ – Велики Поповац
  •  Дом за смештај одраслих лица „Кулина“
  •  Дом за лица ометена у менталном развоју „Оттхон – Стара Моравица“
  •  Дом за децу и омладину ометену у развоју „Ветерник“
  •  Установа за смештај одраслих и старих лица „Срце у јабуци“
  •  Завод за смештај одраслих лица „Мале Пчелице“

Током едукације учесници су имали прилике да стекну знања о конкретним методама проналажења средстава, начинима обраћања донатору, лобирању, системима рада са донаторима, начинима комуницирања и захваљивања донатору, остваривању дугорочне сарадње, конкретним корацима приликом рада са донаторима, изради дописа, представљању институције / акције...

Акција „Удружени ка истом циљу“ нуди заједнички пут, а то је да омогућимо корисницима институција да заједно са радницима прођу кроз програм „Школа животних вештина“ уз координацију стручњака Дечјег срца. Заједнички циљ акције је да пронађемо средства неопходна за организацију програма, те је едукација завршена давањем конкретних смерница и задатака које представници треба да обаве. Сваки корак акције ће бити продукт заједничког деловања, те је учесницима јасно представљено да у сваком моменту могу и треба да траже помоћ од представника Дечјег срца.

No images found.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs