Семинар за организације цивилног друштва у Јагодини

DSC 0025

У оквиру пројекта „Делујемо, јер нам је стало“ – Јачање плурализма друштва према особама са инвалидитетом и њиоховим породицама који је финансиран од стране Европске Уније, а у оквиру програма Европског инструмента за Демократију и Људска Права, уз подршку Министарства рада, запошљавања и социјалне политике, одржан је дводневни семинар.

Циљна група на коју се семинар односио јесу организације цивилног друштва. Ово је четврти по реду семинар који је одржан организацијама цивилног друштва са циљем помоћи овим организацијама у пружању подршке особама са инвалидитетом, усмеравајући их како да остваре своја права и да се за иста изборе. Поред наведеног, циљ едукације је био и да се покрене умрежавање организација цивилног друштва у циљу њиховог заједничког деловања.

Семинар је одржан 15. и 16. фебруара 2014. године у сали Геронтолошког центра у Јагодини. Учесници едукације су припадници различитих организација цивилног друштва са својим седиштима у Јагодини, Ћуприји и Параћину.

Теме којима смо се током едукације бавили највише су се односиле на представљање значаја повезивања, заједничког деловања и умрежавања организација цивилног друштва. Такође, актуелна тема семинара је била и утицај мреже на побољшање квалитета живота појединца као и улога самих организација цивилног друштва у заједници у Србији. Током поменуте едукације, едукатори и учесници семинара су предавањима, дискусијама и међусобном разменом дефинисали циљ деловања организација цивилног друштва.

Задовољство учесника семинаром се огледало кроз коментаре које су изнели у завршном упитнику, коментаришући да ће се након едукације више ангажовати да мотивишу њене чланове, а учешће и размена искустава су им помогли да усвоје неке од техника примењивих у њиховим удружењима.

DSC 0038DSC 0049

DSC 0008DSC 0014

 

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs