Početak obuke za cvećare u okviru projekta "Mi radimo budućnost gradimo"

Sa buđenjem prirode bude se i naši cvećari, te vas sa zadovoljstvom obaveštavamo da je četvoromesečni zanatski program za cvećare otpočeo sa realizacijom. Ovom obukom je obuhvaćeno 20 polaznika, koji su podeljeni u dve grupe. Uporedo sa obukom koja se sprovodi u Srednjom zanatskoj školi, polaznici će pohađati i Školu socijalnih veština, u prostorijama H.O.“Dečje srce“, koja će im omogućiti sticanje i unapređenja socijalnih kompetencija i veština.
U okviru zanatskog programa obuke cvećara, polaznici će steći znanja i veštine koje su neophodne za obavljanje ovog zanimanja, a koja se tiču pripreme zemlje, sadnje cveća, aranžiranja buketa, ikebana i kreiranja različitih cvetnih dekoracija. Takođe, pored uzgajanja i aranžiranja cveća, budući cvećari će se upoznati sa još jednim važnim segmentom – prodajom cveća, gde će akcenat biti na sticanju socijalnih i komunikacijskih veština. Naučiće i koje alate i pribor cvećari koriste u svom radu, kako ih odlažu i pravilno koriste.
Tokom prvog dana obuke, polaznici su se upoznali sa planom rada, imali su priliku da vide različite biljne vrste i kako treba voditi računa o njima. Nakon toga su razgovarali o značaju cveća, očuvanju životnog okruženja i naše odgovornosti prema prirodi. Inspirisana lepotom prirode koja se budi i početkom obuke za željeno zanimanje, jedna polaznica nas je obradovala sastavom o cvećarstvu i načinu kako treba brinuti o cveću, koji je pročitala pred grupom. Kako nikog nije ostavila ravnodušnim, ostali polaznici su dobili nove ideje kako možemo oplemeniti okruženje u kome živimo. Zajedno su napravili ikebanu od poljskog cveća, zelene salate i rumenih rotkvica, igrajući se sa bojama i različitim materijalima kroz razvoj kreativnih sposobnosti.
Projekat Mi radimo budućnost gradimo realizuje Humanitarna organizacija Dečje srce u saradnji sa Srednjom zanatskom školom. Implementacija projektnih aktivnosti finansirana je od strane Evropske unuje, Delegacije Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Vladom Republike Srbije, tačnije Ministarstvom finansija, odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane EU, a u okviru programa IPA 2013 Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou, kroz program LOT2 Socijalne biznis inicijative.

Kroz Beograd zvukom do cilja

Projekat Kroz Beograd zvukom do cilja Humanitarna organizacija Dečje srce realizuje u partnerstu sa organizacijom Gradska organizacija slepih Beograd. Projekat je finansiran od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uz pismo podrške Grada Beograda ovom projektu.
Slepe i slabovide osobe mogu iskusiti različite oblike isključivanja, što ih može omesti ili sprečiti u pristupu i korišćenju zdravstvenih, socijalnih i obrazovnih usluga ali i ograničiti njihovo učešće u građanskom životu. Usluge podrške i korišćenje asistivnih tehnologija omogućavaju osobama sa invaliditetom samostalno kretanje i zauzimanje jednakog učešća i aktivnog delovanja u široj lokalnoj zajednici. Pristup sredstvima i uređajima asistivnih tehnologija smatra se preduslovom za postizanje jednakih mogućnosti, uživanje ljudskih prava i dostojanstven život.
Imajući u vidu da u gradu Beogradu postoji nedovoljan broj semaforizovanih raskrsnica, evidentna je bila potreba da se u Beogradu postavi dodatni broj semafora sa zvučnom signalizacijom. Projektom Kroz Beogad zvukom do cilja obezbeđeno je postavljanje 503 dodatnih uređaja zvučne signlaizacije na još 65 raskrsnica na svih 17 opština, čime će se obezbedili uslovi za ravnopravno učešće svih građana u život lokalne i šire društvene zajednce.
Takođe, izražavamo zahvalnost za podršku koju je grad Beograd pružio projektu Humanitarne organizacije Dečje srce i Gradske organizacije slepih Beograda pod nazivom „Kroz Beograd zvukom do cija“, čime je otvorena mogućnost za prepoznavanje njegovog značaja, a potom i realizaciju.

Mapa Apoteka Beograd

Lokacije Apoteka Beograd

From Address: To:
or Map

Podrška deinstitucionalizaciji dece sa težim i teškim smetnjama u razvoju iz ustanove za rezidencijalni smeštaj u Kulini

Projekat se sprovodi u sklopu krovnog projekta: "Podrška deinstitucionalizaciji dece, posebno dece sa smetnjama u razvoju, jačanje kontinuuma servisa na lokalnom i nacionalnom nivou" koji sprovode kancelarija UNICEF-a u Srbiji u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalne politike, a finansira Vlada Republike Italije .

Cilj projekta je podrška daljem procesu deinstitucionalizacije dece sa težim i teškim smetnjama u razvoju u ustanovi za rezidencijalni smeštaj odraslih u Kulini, odnosno procesu zatvaranja dečjeg odeljenja u ovoj ustanovi, kroz obezbeđivanje adekvatne individualizovane i kontinuirane podrške u lokalnoj zajednici.

Opširnije...

slike

 

Sponzori

Budimo u kontaktu

Možete da nas kontaktirate na jedan od sledećih načina:

Tel:(+381) 11 33 49 623
Fax:(+381) 11 33 49 623
E-pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
WWW:www.decjesrce.rs