У оквиру пројекта "Ми радимо будућност градимо" одржана су још два тренинга за родитеље

У просторијама Х.О. Дечје срце одржана су још два дводневна тренинга за родитеље чија су деца укључена у програм радног оспособљавања у оквиру пројекта Ми радимо будућност градимо. Први дводневни тренинг одржан је 12. и 13. фебруара, а други следеће недеље 19. и 20. фебруара. На овим тренинзима мотивисано је још 30 родитеља/старателја за активно укључивање њихове деце на тржиште рада.
Првог дана тренинга родитељи су кроз интерактивне радионице упознавали са законским регулативама и стратегијама у оквиру запошљавања особа са менталним и/или интелектуалним сметњама. Поред законског дела причали смо и о социјалном предузетништву, о покретању социјалног предузећа, како обезбедити одрживост предузећа и на који начин пласирати производе.
Другог дана родитељи су са тренерима, кроз креативне радионице и игре улога, учили како да одговоре на потребе њихове деце, на који начин да ускладе радно време са могућностима њихове деце, као и како да одговоре на захтеве послодаваца приликом радног ангажовања.
Одржаним тренинзима родитељи/старатељи особа које су укључене у пројекат мотивисани су и сензибилисани за пружање адекватне подршке и подстрека у процесу стицања радних компетенција и вештина.
Пројекат "Ми радимо будућност градимо" реализује Хуманитарна организација "Дечје срце" у сарадњи са Средњом занатском школом. Имплементација пројектних активности финансирана је од стране Европске унује, Делегације Европске уније у Србији у сарадњи са Владом Републике Србије, тачније Министарством финансија, одељење за уговарање и финансирање програма финансираних од стране ЕУ, а у оквиру програма ИПА 2013 Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу, кроз програм ЛОТ2 Социјалне бизнис иницијативе.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs