Школа социјалних вештина - радионица Ја радим, будућност градим

Како би омогућили адекватно укључивање на тржиште рада младих са менталним и/или интелектуалним сметњама поред четворомесечне практичне обуке наши полазници похађају и Школу социјалних вештина. Кроз креативне радионице, које се организују у просторијама Хуманитарне организације Дечје срце полазници ће ојачати своје социјалне и радне компетенције.
Као и сваком раднику и нама је битна тачност, да би на време дошли на посао морамо да знамо када треба да устанемо и колико путујемо до посла. Најлакше се учи када оно што чујемо и кажемо - напишемо, па смо ми време приказивали на сату. Када изјутра зазвони будилник знамо да време је да устанемо и кренемо у радне походе. Сат на руци је другар који нам казује колико времена имамо да се умијемо, обучемо и доручкујемо пре одласка на посао. Сваки полазник је на папирном сату приказивао када треба да устане, колико времена му је потребно да се спреми, колико путује до посла и када почиње и завршава се радни дан. Да би био продуктиван сваком раднику је потребан предах, па када се сказаљке на сату поклопе знамо да је пауза за ручак. Тик так тик так време прође зачас и када сказаљке на сату покажу пет знамо да је дошао крај радног дана. Радионица Ја радим будућност градим, осмишљена је тако да својом структуром указује на важност временске и просторне орјентације, али пре свега на стицање основних радних вештина.
Пројекат Ми радимо будућност градимо реализује Хуманитарна организација Дечје срце у сарадњи са Средњом занатском школом, а у оквиру програма ИПА 2013 Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу, кроз програм ЛОТ2 Социјалне бизнис иницијативе. Европска унуја, Делегација Европске уније у Србији у сарадњи са Владом Републике Србије, тачније Министарством финансија, одељење за уговарање и финансирање програма финансираних од стране ЕУ финансирала је имплементацију пројектних активности.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs