8. март, међународни дан жена

Драги наши, као што већ то и сами знате - данас је међународни дан жена, дан борбе за равноправност мушкараца и жена! И у том духу, духу равноправности и једнакости, а у оквиру пројекта Ми радимо, будућност градимо вредно смо радили како би баш Вас, случајну пролазницу, нечију маму, баку, сестру, тетку изненадили! Сво знање и вештине које су наши другари стекли током програма обука усмерили су управо на то да Вас обрадују и изненаде букетима цвећа које су припремали за Вас! Радујемо се што смо баш данас успели да са вама поделимо наше знање и укажемо на наше радне компетенције! Вама, свим нашим дамама, још једном желимо да пожелимо срећан 8.март и дајемо обећање да ћемо и у будућности вредно да радимо и мамимо ваше осмехе нашим даровима!
Пројекат Ми радимо, будућност градимо реализује Хуманитарна организација Дечје срце у сарадњи са Средњом занатском школом. Имплементација пројектних активности финансирана је од стране Европске унује, Делегације Европске уније у Србији у сарадњи са Владом Републике Србије, тачније Министарством финансија, одељење за уговарање и финансирање програма финансираних од стране ЕУ, а у оквиру програма ИПА 2013 Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу, кроз програм ЛОТ2 Социјалне бизнис иницијативе.

У оквиру пројекта "Ми радимо будућност градимо" одржана су још два тренинга за родитеље

У просторијама Х.О. Дечје срце одржана су још два дводневна тренинга за родитеље чија су деца укључена у програм радног оспособљавања у оквиру пројекта Ми радимо будућност градимо. Први дводневни тренинг одржан је 12. и 13. фебруара, а други следеће недеље 19. и 20. фебруара. На овим тренинзима мотивисано је још 30 родитеља/старателја за активно укључивање њихове деце на тржиште рада.
Првог дана тренинга родитељи су кроз интерактивне радионице упознавали са законским регулативама и стратегијама у оквиру запошљавања особа са менталним и/или интелектуалним сметњама. Поред законског дела причали смо и о социјалном предузетништву, о покретању социјалног предузећа, како обезбедити одрживост предузећа и на који начин пласирати производе.
Другог дана родитељи су са тренерима, кроз креативне радионице и игре улога, учили како да одговоре на потребе њихове деце, на који начин да ускладе радно време са могућностима њихове деце, као и како да одговоре на захтеве послодаваца приликом радног ангажовања.
Одржаним тренинзима родитељи/старатељи особа које су укључене у пројекат мотивисани су и сензибилисани за пружање адекватне подршке и подстрека у процесу стицања радних компетенција и вештина.
Пројекат "Ми радимо будућност градимо" реализује Хуманитарна организација "Дечје срце" у сарадњи са Средњом занатском школом. Имплементација пројектних активности финансирана је од стране Европске унује, Делегације Европске уније у Србији у сарадњи са Владом Републике Србије, тачније Министарством финансија, одељење за уговарање и финансирање програма финансираних од стране ЕУ, а у оквиру програма ИПА 2013 Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу, кроз програм ЛОТ2 Социјалне бизнис иницијативе.

У градском превозу

Кроз креативне радионице Школе социјалних вештина, учили смо о бонтону у превозу, јер нам је безбедност наших полазика врло битна. Да би безбедно стигли од куће до посла и назад треба да знамо правила понашања у превозу. Са својим тренером из Школе социјалних вештина наши радионичари су имали прилике да своје вештине покажу на практичном примеру возећи се градским тролејбусом. Практична вежба нам је показала да смо научили: да приликом уласка у аутобус треба да сачекамо да прво путници изађу. Ако има слободног места можемо да седнемо, ако нема онда стајемо са стране. Када стојимо чврсто се држимо за рукохват и не блокирамо пролаз. Током изласка из превоза да се не гурамо и гледамо где стајемо како не би пали.
Као и свако наше дружење и ова радионица је протекла у веселој атмосфери. Са нестрпљењем ишчекујемо следећу радионицу јер знамо да ћемо стећи нова сазнања која ће нам омогућити лакше функционисање на тржишту рада.
Пројекат Ми радимо будућност градимо реализује Хуманитарна организација Дечје срце у сарадњи са Средњом занатском школом, а у оквиру програма ИПА 2013 Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу, кроз програм ЛОТ2 Социјалне бизнис иницијативе. Европска унуја, Делегација Европске уније у Србији у сарадњи са Владом Републике Србије, тачније Министарством финансија, одељење за уговарање и финансирање програма финансираних од стране ЕУ финансирала је имплементацију пројектних активности.

Школа социјалних вештина - радионица Ја радим, будућност градим

Како би омогућили адекватно укључивање на тржиште рада младих са менталним и/или интелектуалним сметњама поред четворомесечне практичне обуке наши полазници похађају и Школу социјалних вештина. Кроз креативне радионице, које се организују у просторијама Хуманитарне организације Дечје срце полазници ће ојачати своје социјалне и радне компетенције.
Као и сваком раднику и нама је битна тачност, да би на време дошли на посао морамо да знамо када треба да устанемо и колико путујемо до посла. Најлакше се учи када оно што чујемо и кажемо - напишемо, па смо ми време приказивали на сату. Када изјутра зазвони будилник знамо да време је да устанемо и кренемо у радне походе. Сат на руци је другар који нам казује колико времена имамо да се умијемо, обучемо и доручкујемо пре одласка на посао. Сваки полазник је на папирном сату приказивао када треба да устане, колико времена му је потребно да се спреми, колико путује до посла и када почиње и завршава се радни дан. Да би био продуктиван сваком раднику је потребан предах, па када се сказаљке на сату поклопе знамо да је пауза за ручак. Тик так тик так време прође зачас и када сказаљке на сату покажу пет знамо да је дошао крај радног дана. Радионица Ја радим будућност градим, осмишљена је тако да својом структуром указује на важност временске и просторне орјентације, али пре свега на стицање основних радних вештина.
Пројекат Ми радимо будућност градимо реализује Хуманитарна организација Дечје срце у сарадњи са Средњом занатском школом, а у оквиру програма ИПА 2013 Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу, кроз програм ЛОТ2 Социјалне бизнис иницијативе. Европска унуја, Делегација Европске уније у Србији у сарадњи са Владом Републике Србије, тачније Министарством финансија, одељење за уговарање и финансирање програма финансираних од стране ЕУ финансирала је имплементацију пројектних активности.

Дан заљубљених

На Дан заљубљених дружили смо се у Delta City-ju где смо пролазницима делили честитке љубави, које смо за вас направили у оквиру пројекта Ми радимо будућност градимо.
Желели смо да вас обрадујемо малим знаком пажње и да заједно са вама прославимо овај празник. Током градске манифестације поводом Дана заљубљених, пролазници Delta City-ja имали су прилику да се упознају са нашим радом и у оквиру програма радног ангажовања младих са менталним и/или интелектуалтним сметњама подрже нас и наш труд. Пролазници нису крили одушевљење шта све могу наше вредне руке. Њихово дивљење и речи хвале дале су нам мотивацију да будемо још креативнији и вреднији. Драго нам је што сте били део наше акције ширења љубави и што нас подржавате у процесу остамостаљивања. 
Пројекат Ми радимо будућност градимо реализује Хуманитарна организација Дечје срце у сарадњи са Средњом занатском школом. Имплементација пројектних активности финансирана је од стране Европске унује, Делегације Европске уније у Србији у сарадњи са Владом Републике Србије, тачније Министарством финансија, одељење за уговарање и финансирање програма финансираних од стране ЕУ, а у оквиру програма ИПА 2013 Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу, кроз програм ЛОТ2 Социјалне бизнис иницијативе.

Ми радимо и љубав градимо

Данас славимо љубав, искрену и чисту, а ми смо за вас вредних руку и отворених срца у оквиру пројекта "Ми радимо будућност градимо", направили честитке поводом Дана заљубљених. Дођите данас у 18č до Delta City-a где ћемо ширити љубав и даривати вас честиткама.

5jpg

У сусрет дану заљубљених

У оквиру занатске обуке за књиговесце, а у сусрет дану заљубљених припремили смо честитке.

Почетак обуке за књиговесце у оквиру пројекта "Ми радимо, будућност градимо"

Драги наши, јако се радујемо јер након дугог периода припема и креирања програма, са задовољством можемо да вас обавестимо да је са реализацијом почео четворомесечни занатски програм за књиговесце. Практична обука одржава се у Средњој занатској школи где ће 20 наших полазника, подељени у две групе, активно стицати радне компетенције и вештине.
Након упознавања са планом рада, материјалом и алатом који ће се користити, полазници су разговарали о томе шта све може да се направи од папира и на који начин. Узбуђени због почетка обуке и нестрпљиви да почну са радом, још током првог дана полазници су научили да направе спирални блок и склопе папир на задати начин.
Услед нестрпљења и жеље да започну са радом, имали су прилике да испробају машине и алат за рад које ће користити током обуке, а и касније током свог радног ангажовања. Након завршетка првог дана обуке направили смо мали предах уз ужину и износили своје утиске о протеклом дану. Полазнци нису крили одушевљење због почетка обуке и задовољство због будућег занимања.
Пројектне активности финансиране су од стране Европске унује, Делегације Европске уније у Србији у сарадњи са Владом Републике Србије, тачније Министарством финансија, одељење за уговарање и финансирање програма финансираних од стране ЕУ, а у оквиру програма ИПА 2013 Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу, кроз програм ЛОТ2 Социјалне бизнис иницијативе.

 

 

У оквиру пројекта "Ми радимо будућност градимо" одржана су два тренинга за родитеље

У просторијама Х.О. Дечје срце одржана су два дводневна Тренинг за родитеље са циљем побољшања компетенција за пружање подршке својој деци у погледу усвајања социјалних и радних вештина. Тренинзима је присуствовало укупно 30 родитеља чија су деца укључена у програм радног оспособљавања у оквиру пројекта Ми радимо будућност градимо.
Након упознавања и представљања родитељи су изнели своја очекивања у погледу пројекта и будућности њихове деце. Током првог дана, теме које су током радионице отворене, а које су тренери на креативан начин - кроз радионице и активно укључивање родитеља реализовали, односиле су се на: радно оспособљавање и методе рада које су пројектом структуисане, као и на степен неопходне подршке коју је потребно пружити детету у процесу образовања, радног оспособљавања и ангажовања.
Другог дана родитељи су са тренерима кроз радионице и радни материјал креирали радни план своје деце, водећи рачуна да препознају њихове потребе и могућности у погледу радног простора, окружења, колектива и радног времена. Током тренинга, говорило се и о целоживотном учењу код особа са сметњама у развоју које подразумева стално понављање информација и неопходних вештина за ради и радно ангажовање.
Пројекат Ми радимо будућност градимо реализује Хуманитарна организација Дечје срце у сарадњи са Средњном занатском школом. Имплементација пројектних активности финансирана је од стране Европске уније, Делегације Европске уније у Србији, у сарадњи са Владом Републике Србије, тачније Министарством финансија, одељење за уговарање и финансирање програма финансираних од стране ЕУ, а у оквиру програма ИПА 2013 Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу, короз програм ЛОТ 2 Социјалне бизнис иницијативе.

 

Одржана почетна конференција пројекта Ми радимо будућност градимо

Пројекат Ми радим будућност градимо за свој општи циљ поставља развој и ојачавање компетенција особа са сметњама у менталном и/или интелектуалном развоју кроз обуку и радну праксу. Сходно томе, 22.12.2017. године одржана је почетна конференција пројекта на којој су говорили директор организације Дечје срце, Горан Ројевић, затим Татјана Сајчић и Ивана Ројевић испред самог пројекта али и Х.О. Дечје срце. Присутнима су детаљно представљене активности пројекта уз истицање важности активног учествовања свих актера и неопходности медијске промоције с обзиром на то да је реч о радној пракси, радном ангажовању особа са менталним и/или интелектуалним инвалидитетом што у нашој земљи још увек није довољно препознато. Пројектни менаџер, Татјана Сајчић, нагласила је важност радног ангажовања и укључивања у заједницу особа са менталним и/или интелектуалним инвалидитетом као равноправних чланова заједнице којима ће овим пројектом да се омогући да у складу са својим способностима допринесу унапређењу и развоју свог окружења. Међу присутнима на конференцији било је и представника социјалних предузећа који су са родитељима и осталим званицама несебично поделили досадашње искуство у пољу радног ангажовања и успеха које су особе са менталним и/или интелектуалним сметњама у развоју оствариле у том пољу. Пројектни асистен, Ивана Ројевић, додала је да је неизоставна компонента ка радном оспособљавању свакако образовање, а овај пројекат ће омогућити индивидуални приступ сваком учеснику у складу са процењеним вештинама и компетенцијама.
Пројекат Ми радимо будућност градимо реализује Хуманитарна организација Дечје срце у сарадњи са Средњном занатском школом. Имплементација пројектних активности финансирана је од стране Европске уније, Делегације Европске уније у Србији, у сарадњи са Владом Републике Србије, тачније Министарством финансија, одељење за уговарање и финансирање програма финансираних од стране ЕУ, а у оквиру програма ИПА 2013 Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном нивоу, короз програм ЛОТ 2 Социјалне бизнис иницијативе.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs