У просторијама Х.О Дечје срце одржан је још један састанак пројектног тима пројекта Живот ван институције. Током састанка пројектни тим је евалуирао успешност досадашње реализације активности уз детаљно планирање будућих пројектних корака.
Анализа завршеног процеса мапирања у резиденцијалним институцијама широм Србије једна је од тема којој је посвећен већи део састанка сходно томе да на основу података добијених мапирањем стичемо целовиту слику о сваком мапираном кориснику и његовим индивидуалним потребама. Како би пружили адекватну помоћ и подршку корисницима, информације о њиховом свакодневном функционисању, способностима, степену функционалности и неопходне подршке у свим важнијим доменима животних активности који су испитивани, су нам од великог значаја. Адекватним одговором на њихове потребе допринећемо успешном измештању из инстутуција у биолошке или хранитељске породице и социјалној инклузији. Такође, још једна од важнијих тема која је покренута односила се на планирање едукације пружаоца социјалних услуга, а чија реализација свакако представља један корак ближе ка успешном измштању особа из институције.
Живот ван институције је назив пројекта који Хуманитарна организација Дечје срце реализује у сарадњи са Комором социјалне заштите и удружењем Имам право из Алексинца као носиоцем пројекта. Имплементација пројектних активности финансирана је од стране Европске уније у Србији, у сарадњи са Владом Републике Србије, тачније Министарством финансија, одељење за уговарање и финансирање програма финансираних од стране ЕУ, ау оквиру програма ИПА 2013 Развој ефикасних услуга у заједници у области образовања и социјалне заштите на локалном новоу.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs