Школа живота

Stara planina 02

Пројекат ,,Школа живота“ је имао за циљ интеграцију особа са сметњама у развоју у друштво вршњака као и организовање 3 седмодневне Школе живота на којима ће се радити осамостаљивање особа са сметњама у развоју из институције ,,Кулина“ и ,,Гвозден Јованчићевић“. Учесници су биле 48 особе са сметњама у менталном развоју из поменутих институција, 48 особе из редовних школа ,,Бата Булић“ из Петровца на Млави и ,,Вожд Карађорђе“ из Алексинца и 6 њихових наставника. Из институција ће учествовати и 12 њихових васпитача.

Организоване су припремне активности у школама и институцијама, као и заједничке активности представника из школе и институција. Школе живота су организоване у хотелу,,Сунце“ у Соко Бањи, У хотелу ,,Бабин зуб“ на Старој Планини и у одмаралишту ,,Ртањ“ на Копаонику.

Soko banja 2005 01Резултати: 58% особа са сметњама у развоју је показало да је самостално у обављању активности које су неопходне за самостални живот, деца из редовних школа су у 84% случајева показала да имају другачије мишљење и позитиван став о особама са сметњама у развоју. Наставници из редовних школа су се по први пут срели са особама са сметњама у развоју. Њихово мишљење о деци са сметњама у развоју и њиховим способностима се у потпуности променило, чак 92 % се изјаснило да су пројектне активности у потпуности промениле став према особама из институција.

Пројекат је финансиран од стране Министарства рада и социјалне политике.
Реализација пројекта је почела 10. јануара 2005. год. и трајала је 6 месеци.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs