Учимо срцем

072

Пројекат ,,Учимо срцем“ подразумева примену неформалних активности и модел учења који подразумевају међусобну сарадњу и интеракцију као начин спровођења инклузије особа ометених у менталном развоју у друштво здравих вршњака и упознавање могућности за њихово укључивање у све активности друштвене заједнице.
Циљну групу пројекта чине 30 особа са сметњама у развоју из Београда и 10 волонтера који су укључени у овај пројекат.
Циљ пројекта је спречавање стварања предрасуда и рано утицање на ставове младих људи о њиховим вршњацима ометених у менталном развоју, развој толеранције разлика и осећаја за проблеме и потребе других и увиђање њихове спремности да прихвате особе ометене у менталном развоју у своје друштво и осамостаљивање омладине ометене у менталном развоју и усвајање социјалних вештина кроз непосредан контакт са здравим вршњацима као и увиђање могућих начина њихове интеграције у друштво вршњака.
Пројектне активности су спроведене на Златару. Реализацијом седмодневног боравка успели смо да пружимо прилику волонтерима да се кроз целодневни боравак и заједничке активности упознају са потребама и могућностима особа са сметњама у развоју.
Резултат овог пројекта је да су 10 волонтера оспособљени и едуковани за рад са особама са сметњама у менталном развоју , а 70% особа са сметњама у развоју усвојило активности и знања које су биле планом предвиђене.
Пројекат је трајао 3 месеца, а реализовао се 2004. године.
Пројекат је финансирао БЦИФ.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs