Корак даље

021

 

Циљ пројекта је интеграција особа са сметњама у развоју из институција ,,Срце у Јабуци” (код Панчева)  и ,,Никола Шуменковић” из Стамнице и деце из редовних школа из њихових локалних средина у друштвену заједницу као и разбијање предрасуда о особама са сметњама у развоју кроз заједничке активности и дружење. Пројектом су организоване 3 интегративне  седмодневне „Школе живота“ са 48 учесника;  особама из институције и деце из редовних школа из Стамнице и Јабуке. Све активности су конципиране тако да сва деца учествују:  квизова знања,  игре сналажења,  спортске игре и такмичења као и креативне радионице.

Резултати овог пројекта су: особе са сметњама у развоју су се укључиле у све активности,  деца из редовне школе су прихватила децу са сметњама у развоју;  са њима се друже, учествују у активностима, помажу им  и немају страх од њих као што су имали на почетку пројекта. Локална заједница упознавањем са овим особама постаје отворенија према њима и жели да се укључи и да им помогне.

Пројектне активности су спроведене у Београду, Јабуци, Стамници,  Руднику и Златибору. Пројекат је финансиран од стране Министарства рада и социјане политике, а трајао је од 1.1. до 1.7.2004.год.

 

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs