Информисање је пут до доступне услуге

DSCN5065

Информисање је пут до доступне услуге је финансиран од стране Министарства рада и социјалне политике, пројекат за унапређење услуга на локалном нивоу ДИЛС-а.

Циљ пројекта је боља информисаност опостојећим услугамаособа са инвалидитетом што ће унапредити капацитете њихових удружења и пружити подршку развоју активности усмерених ка њиховој социјалној инклузији.

Пројектом смо обухватили 8 градова из 2  регионална центра у Србији. Из Јужне Србије обухватили смо градове: Ниш, Алексинац, Прокупље и Врање, а из Централне Србије Параћин, Ћуприја, Јагодина и Свилајнац.

Пројектне активности су се односиле на прикупљање свих информација о социјалним, здравственим и просветним услугама које могу да користе особе са инвалидетом и њихове породице.

Реализована су 2 округла стола у Алексинцу и Ћуприји где су окупљени и пружаоци и корисници поменутих услуга. Одштампан је приручник који носи назив ,,Информисање је пут до доступне услуге“ који садржи законске прописе који могу да олакшају и унапреде живот особа са инвалидитетом као и све соцалне, образовне и здравстве услуге које се пружају у поменутим локалним заједницама. Посебно  треба нагласити да су на округлим столовима који су одржани покренута иницијатива да сви пружаоци услуга размењују информације и да међусобно размењују искуства у циљу побољшања квалитета живота особа са инвалидитетом.

Пројекат је трајао од од 28.10.2011 до 31.05.2012 год.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs