Нама је стало

Промоција социјалне инклузије особа са инвалидитетом и њихових породица кроз заједничке активности у Црној Гори и Србији. Пројекат прекограничне сарадње обухвата, у Србији, Златиборски округ и градове Ужице и Чајетину и, у Црној Гори, градове Никшић, Плужина и Шавник. Циљ пројекта је да промовише социјалну инклузију особа са инвалидитетом и њихових породица кроз заједничке активности у Црној Гори и Србији. Циљна група су особе са сметњама у развоју из поменутих општина, професионалци који раде са њима и који желе да унапреде свој рад и размене искуства са другим професионалцима.


Пројекат се фокусира на успостављање и јачање прекограничне сарадње јавног и непрофитног сектора кроз повезивање центара за социјални рад, дневних центара и НВО путем заједничког организовања тренинга и семинара, као и промотивних активности и на тај начин поставља услове за даље заједничке активности и сарадњу, као и рад са особама са инвалидитетом.
Очекивани резултати су да особе са инвалидитетом повећају своје капацитете за стицање знања и животних вештина и да се ојачају и повећају знања и вештине стручних радника из локалне самоуправе и других организација које су укључене у формирању услуга и раде са особама са инвалидитетом у заједници. Пројекат траје 11 месеци, а почетак је 17. октобра2012. године, а финансиран је од стране Европске комисије. 

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs