Пројекти Реализовани пројекти Нама је стало Школа животних вештина на Жабљаку

Школа животних вештина на Жабљаку

 У оквиру пројекта ,,Нама је стало” - Унапређење социјалне инклузије особа са сметњама у развоју и њихових породица кроз заједничке активности у Црној Гори и Србији од 27. априла до 4. маја 2013. године одржан је програм ,,Школа животних вештина” на Жабљаку на коме су учествовала деца и млади са сметњама у развоју из Црне Горе и Србије и стручњаци који раде са њима. Овај седмодневни програм „Дечје срце“ је наменило осамостаљивању деце и младих са сметњама у развоју као услов за стварање предуслова за њихову социјалну инклузију.

Седмодневни програм им омогућава да уз устаљени ритам дана увежбавају вештине које им помажу у осамостаљивању и стварању позитивних навика. Лична хигијена, јутарња гимнастика, оброци, радионице, активности у природи, шетње и забавне активности омогућиле су да дан буде испуњен садржајима које им пружају задовољство и могућност да у интеракцији са вршњацима и уз подршку васпитача у заштићеним условима спроводе планиране активности по програму „Школа животних вештина“.

 У свим активностима особе са сметњама у развоју су имале активно учешће. Посебно су били срећни на радионицама где су могли да искажу своје креативне способности и знања. Дискотеке и забавни програм су им пружиле могућност да се уз добру музику, надметање и такмичарске активности добро забаве, друже и заљубљују. 

Позитивна атмосфера и дружење омогућили су им седам дана незаборавног дружења где су сви учесници дали свој максимум. Лепо је видети да границе дружења не постоје и да су се сви спојили око заједничке позитивне енергије заборављајући из које земље, града или општине потичу, да ли су из Србије или Црне Горе.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs