Емисија Филантропија

Кликом на линк можете погледати прилог о пројекту "Нама је стало" у оквиру емисије "Филантропија".

Емисија Филантропија

Нама је стало

Промоција социјалне инклузије особа са инвалидитетом и њихових породица кроз заједничке активности у Црној Гори и Србији. Пројекат прекограничне сарадње обухвата, у Србији, Златиборски округ и градове Ужице и Чајетину и, у Црној Гори, градове Никшић, Плужина и Шавник. Циљ пројекта је да промовише социјалну инклузију особа са инвалидитетом и њихових породица кроз заједничке активности у Црној Гори и Србији. Циљна група су особе са сметњама у развоју из поменутих општина, професионалци који раде са њима и који желе да унапреде свој рад и размене искуства са другим професионалцима.

Опширније...

Завршни састанак у Београду

У оквиру пројекта ,,Нама је стало“ - Унапређење социјалне инклузије особа са сметњама у развоју и њихових породица кроз заједничке активности у Црној Гори и Србији, реализована је још  једна посета Београду партнера из Центра за социјални рад за општине Никшић, Плужине и Шавник. Тродневна посета је реализована  12, 13 и 14. 09. 2013. Године и том приликом су реализовани састанци пројектног тима. Теме су биле активности које су реализоване, сарадња и учешће свих актера пројекта, шта треба радити да би у Црној Гори заживео програм ,,Школа животних вештина” , као и документација пројекта и припрема заједничког завршног извештаја. У циљу наставка заједничке сарадње потписан је Споразум о даљој сарадњи Дечјег срца и Центра за социјални рад за општине Никшић, Плужине и Шавник. Овај документ дефинише заједничку сарадњу која ће се наставити и након завршетка пројекта.

 

Завршетак пројекта "Нама је стало"

16. септембра 2013. године завршен је пројекат „Нама је стало“ -  Унапређење социјалне инклузије особа са сметњама у развоју и њихових породица кроз заједничке активности у Црној Гори и Србији. У оквиру пројекта, реализоване су два програма „Школа животних вештина“, једна на Жабљаку и једна на Златибору, на којима је укупно учествовало шездесеторо деце и младих са сметњама у развоју. Свих шездесеторо учесника програма је процењено Скалом процене опште функционалности особе, а за тридесеторо учесника су креирани боокови. У јануару је на Златибору одржан тренинг за тренере по програму „Школа животних вештина“, што је био и први корак у едукацији стручњака који су даље у току пројекта ширили идеју програма. На Жабљаку је у априлу месецу одржана едукација стручњака из Центра за социјални рад за општине Никшић, Плужине и Шавник и стручни кадар  Дневног центра у Никшићу. У оквиру пројекта су такође одржане две конференције, једна у Градској кући у Ужицу, у фебруару и друга на крају пројекта у Сали дневног боравка за стара лица у Никшићу. Креиран је и одштампан приручник „Животне вештине за особе са сметњама у развоју“, као и комплетан промотивни материјал. Изузетно смо задовољни реализованим активностима, постигнутим резултатима, као и сарадњом оствареном са партнерима на овом пројекту. Нарочито нам је драго што је сарадња са партнерима, Центар за социјални рад за општине Никшић, Плужине и Шавник и Центар за социјални рад Ужице, сваким даном реализације пројекта бивала све кавлитетнија. Надамо се да ће оваквих пројеката бити и убудуће, а сигурни смо да је сарадња са партнерима тек започета на овом пројекту и да ће се наставити и у будућности.

Посета Никшићу

У оквиру пројекта ,,Нама је стало“ - Унапређење социјалне инклузије особа са сметњама у развоју и њихових породица кроз заједничке активности у Црној Гори и Србији, а у циљу што боље реализације пројектних активности  и побољшања и унапређења рада стручњака са особама са сметњама у развоју реализована је посета представника ,,Дечјег срца“ Никшићу. Посета је реализована 12, 13 и 14. 07. 2013. године Центру за Социјални рад за општине Никшић, Плужине и Шавник, Дневном центру и Дневном центру за старе.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs