Пројекти Реализовани пројекти "Помоћ породицама ОСИ у руралним пределима кроз умрежавање пружаоца услуга у заједници" "Помоћ породицама ОСИ у руралним пределима кроз умрежавање пружаоца услуга у заједници"

"Помоћ породицама ОСИ у руралним пределима кроз умрежавање пружаоца услуга у заједници"

Овај пројекат има за циљ пружање помоћи породицама особа са инвалидитетом у руралним пределима кроз развој мреже социјалних, здравствених и образовних пружаоца услуга на локалном нивоу. Пројектом желимо да спречимо дискриминацију, институционализацију и да подстакнемо остварење права ОСИ и њихових породица чиме ће се створити услови за бољу социјалну инклузију.
Циљна група су ОСИ и њихове породице који живе у руралним пределима, Удружења родитеља, Удружења хранитеља, Пружаоци социјалних, образовних и здравствених услуга у Алексинцу и организације цивилног друштва.


Активности које се спроводе окупљају актере из локалне заједнице са којима се прави план сарадње, едукују се стручњаци из различитих области на који начин могу да помогну
особама са сметњама у развоју, информишу се породице на који начин могу да користе бенифиције и да остваре своја права и да користе постојеће услуге у локалној заједници.
Очекујемо да ће пројектом да се сензибилишу 10 представника из локалне заједнице за рад са особама са сметњама у развоју, да ће се ојачати и ујединити пружаоци услуга у локалној заједници, да ће особе са сметњама у развоју и њихове породице бити боље обавештене о услугама и правима у својој локалној заједници.
Пројекат траје 6 месеци, са реализацијом је започето 24.05.2012, а трајаће до 24.11.2012.год. Реализује се у Алексинацу, Кулини и околним селима (Житковац, Тешица, Вукања). Пројекат је финансиран од стране Министарства рада и социјалне политике, сектор за заштиту особа са инвалидитетом.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs