Оснивање волонтерског сервиса

У оквиру пројекта „Делујемо јер нам је стало“ – Јачање плурализма друштва према особама са инвалидитетом и њиховим породицама представници Хуманитарне организације „Дечје срце“ су одржали састанак са представницима волонтера, као и партнерима пројекта у просторијама Удружења „МНРО“ у Јагодини 20. фебруара 2014. године.

Обзиром да је један од специфичних циљева јачање капацитета особа које ће радити са особама са сметњама у развоју (волонтера, студената), а да је једна од пројектних активности и Јачање капацитета студената Педагошког факултета и Високе медицинске школе, као један од резултата који желимо да постигнемо пројектом јесте и оснивање волонтерског сервиса, који би функционисао на све три општине (Параћин, Јагодина, Ћуприја). Састанку су присуствовали сви партнери пројекта, као и две представнице волонтера, из Јагодине и Ћуприје, које су изразиле жељу да се актвиније укључе и покрену његово оснивање.

У току састанка, представницама волонтера су дате јасне смернице како да започну са активностима волонтера и који би били први кораци, пре него што званично и оснују организацију.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs