Радионица за вршњаке у Параћину


Paracin 060По пројекту „ДЕЛУЈЕМО, ЈЕР НАМ ЈЕ СТАЛО“ одржана је радионица „Сензибилизација другара деце са сметњама у развоју из редовних школа“.
Циљ организовања радионице за вршњаке без сметњи јесте позитивно представљање деце са сметњама у развоју и размена знања о комуникацији са децом са сметњама у развоју. Почетна основа за организовање радионице па и само укључивање деце без сметњи у процес едукације јесте сензибилизација особа које су у најближем контакту са децом са сметњама у развоју а то су управо њихови вршњаци, другари из одељења, другари из школе. Прихватање деце са сметњама од стране вршњака пружа им осећај припадности, јача самопоуздање, утиче на прихватање уопштено школе и школског градива, превентивно утиче на „искакање“ из групе, појаву пропратних потешкоћа и др. Радионица за децу одржана је 16. октобра 2013. године у сали Основне школе „Момчило Поповић Озрен“, у Параћину. Обухваћена су два одељења (ученици другог и трећег разреда), укупно њих 42. Од деце смо добили веома позитивну повратну информацију о одржаној радионици што су потврдили осим усменим и писаним путем и емоционалном експресијом коју су испољили. Неки од дечијих коментара извучених из Евалуационих упиника су: „Сви смо ми различити па какви год били, сви смо деца.“; „Мислим да је овде супер, волела бих да ову радионицу имамо сваки дан.“; „И ако неки имају проблем, они су исто деца као и ми. Треба да се дружимо.“; „Свидела ми се радионица, допала ми се. Највише ми се допала од свих на свету.“; „Важно је када помажеш другу и другарици.“; „Ја баш имам такву другарицу и жеља ми је да јој помогнем.“
Пројекат је финансиран од стране Европске Уније, а у оквиру програма Европског Инструмента за Демократију и Људска Права (EIDHR) уз подршку Министарства рада, запошљавања и социјалне политике.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs