Семинар за ОЦД у Параћину

Дводневна едукација „Јачање капацитета организација цивилног друштва“ одржана је 5. и 6. децембра 2013. године у просторијама Месне заједнице „Глождак“ у Параћину, а намењена члановима организација које се баве особама са инвалидитетом из Параћина. Едукација је одржана у оквиру пројекта „ДЕЛУЈЕМО, ЈЕР НАМ ЈЕ СТАЛО“Јачање плурализма друштва према особама са инвалидитетом и њиховим породицама који је финансиран од стране Европске Уније, а у оквиру програма Европског Инструмента за Демократију и Људска Права (ЕИДХР) уз подршку Министарства рада, запошљавања и социјалне политике. Циљ ове едукације је ојачавање и помоћ организацијама цивилног друштва у пружању помоћи особама са инвалидитетом како да остваре и изборе се за своја права.

Учесници едукације су припадници различитих удружења грађана из Параћина, као и волонтери који раде са децом са сметњама у развоју у Основним школама и запослени у Дневном боравку у Параћину, што је дало могућност да се учесници боље упознају, размене искуства функционисања њихових организација, као и да се умреже стручњаци и волонтери различитих области у циљу побољшања даљег рада са особама са инвалидитетом. Организације из којих су учесници треба да се умреже и да буду јединствене у прављењу стратегије заједничког деловања. Од великог значаја су биле и теме које се односе на покретање услуга у заједници, те су неке од тема семинара биле: правни оквир, начини финансирања, израда предлога пројеката, лиценцирање услуга, минимални стандарди пружањ услуга социјалне заштите...

Оба дана семинара су прошла у пријатној и радној атмосфери у оквиру које су се сви осећали добро и имали слободу да питају и разрерше све недоумице на које су наилазили у свом дотадашњем раду. Учесници су такође показали изузетно интересовање за теме које су биле обрађиване и показали велико задовољство што су имали прилике да учествују на оваквој врсти едукације.

Спонзори

Будимо у контакту

Можете да нас контактирате на један од следећих начина:

Тел: (+381) 11 33 49 623
Факс: (+381) 11 33 49 623
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Сајт: www.decjesrce.rs